Wpis z mikrobloga

Guz mozgu (2 lub 3 stopień)
W zeszłym tygodniu bylem na konsultacji w #bydgoszcz u dr Furtaka ze szpitala wojskowego. Podobno topowy w kraju jeżeli chodzi o neurochirurgie. Bardzo dobre podejście, konkrety, tak jak lubię. Zasugerował zrobienie rezonansu czynnościowego (o czym żaden lekarz wcześniej nawet nie wspomniał). Dostałem informację, że najlepszy robią w Gliwicach. Człowiek wszystkim się zajął i termin badania mam na 1 października. Tego mi było trzeba żeby ktoś mnie poprowadził przez ten mroczny etap życia. Nie dostałem tego w #szczecin na Unii - tam na pewno nie wrócę

Poprzednio pisałem, że skłaniam się do operacji w prywatnej klinice w Kluczborku. Na chwilę obecną zdecydowałem się na tego lekarza w Bydgoszczy. Zaoszczędzone pieniądze na pewno mi pomogą w czasie chemioterapii czy rehabilitacji.

#zdrowie #medycyna #rakcontent #oswiadczenie #6poziomraka
#guzmozgu
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@6poziomprokrastynacji: A probowales cos za granica zachodnia szukac ? Niemcy leczenie guzow mozgu maja generalnie sto lat przed nami jezeli chodzi o dostepne metody (drogie ale jednak sa). Ja swego czasu mialem sam podejrzenie guza po 1 rezonansie i poki kilka dodatkowych badan nie wykluczylo tej opcji to sporo szukalem i czytalem i w przypadku potwierdzenia tam mialem zamiar sie leczyc.
  • Odpowiedz
@Chittat: To coś c-----o szukałeś - standard leczenia nowotworów złośliwych mózgu na całym świecie jest identyczny. Nie ma magicznych terapii za miliony monet. Jedynie Optune jest w Polsce dostępny w ramach badań klinicznych, a nie jako samodzielna refundowana przez NFZ procedura. Nie wiem jak z rekrutacją, ale jakiś czas temu brali każdego kto się zgłosił. @6poziomprokrastynacji pisz prive jak chcesz pogadać.
  • Odpowiedz