Wpis z mikrobloga

Pytanie do ekspertów. Na dworze jest smog i nie uśmiecha mi się biegać w takich warunkach. Na ile bieżnia elektryczna jest dobrą alternatywą dla zwykłego treningu na dworze? Mogę to traktować 1:1? #bieganie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@XDY89: troszeczkę inaczej ciało pracuje na bieżni (dwugłowy słabiej pracuje) + nuda niesamowita. Jakby miał robić 30km wybiegania na bieżni to bym chyba umarł xD
  • Odpowiedz
@XDY89: nie biezni troche latwiej, nie jest to 1:1. Latwiej wykrecic lepszy czas na biezni. Ma pewne plusy, w szczegolnosci nie trzeba pilnowac tempa. Dlugie bieganie faktycznie sa nudne, jednak krotsze techniczne treningi robi sie bardzo sprawnie.
  • Odpowiedz
@XDY89: A masz filtr powietrza w domu, albo masz pewność że do siłowni dostaje się filtrowane powietrze? Jeśli nie, to taki sam smog masz wewnątrz
  • Odpowiedz
@XDY89: bieżnia pod pewnymi względami przewyższa prawdziwe bieganie - np. ustawiasz sobie dokładny program interwałów i albo je zrobisz, albo się zesrasz (czyli spadniesz z bieżni) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na pewno inaczej działa nawierzchnia - mnie wkurzało zawsze to, jak miękko i nierealistycznie reaguje.
Natomiast najgorsza jest nuda, po pół godzinie na bieżni elektrycznej idzie oszaleć ¯\_(ツ)_/¯

Ale fakt, dojeżdżasz na luzaka na miejsce, robisz
  • Odpowiedz