Wpis z mikrobloga

@teflon_z_patelni_mi_smakuje: no i serio wolalbys wydac na bluze niz kupic sobie za to jeden dzien wolnego zeby porobic cos interesujacego? sorry dziwki i auta to są rzeczy którr muszą kosztować ze względu na wysoką jakość, ale w ciuchach od supreme nie ma nic wyjątkowego pod względem technolpgicznym, cena jest zawyżona przez domniemaną elitarność
jak ktoś był chociaż raz na szczycie to wie że prawdziwa elitarność nie bierze się z wydawania
  • Odpowiedz
auta to są rzeczy którr muszą kosztować ze względu na wysoką jakość, ale w ciuchach od supreme nie ma nic wyjątkowego pod względem technolpgicznym, cena jest zawyżona przez domniemaną elitarność

jak ktoś był chociaż raz na szczycie to wie że prawdziwa elitarność nie bierze się z wydawania kasy....

@MilionoweMultikonto: temat elitarności nie ma nic do rzeczy

Każdy z nas za coś przepłaca, ja np. mógłbym mieć tańszy samochód, wystarczyłby mi pewnie taki za
  • Odpowiedz
@KeepCalm: no i wiadomo.lepszy samochod oferuje wiecej, a bluzy supreme wygladaja jak kazda inna bluza z sieciówki, to tak jak byś kupił opla, a płacił jak za bugatti, tylko dlatego ze opel Ci się podoba bardziej niż bugatti, ja to rozumiem że byłbyś w stanie przepłacić, ale skoro za opla nie trzeba przepłacać to po co przepłacać za bluzę?
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto: no tak, chociaż te bluzy to często ekstremum i sam po cichu wszelkich Supremowców uważam ich za oszołomów. Wiem, że normalnie te bluzy aż tyle nie kosztują (typowo chyba 500-700), ta pewnie to jakiś biały kruk.
Ale kij mi do tego jak kto swoje pieniądze wydaje. Trzeba Supreme pogratulować, że taką piramidę zbudowali.
Buggati to też przepłacanie, bo nijak nie da się uzasadnić kupowania tych aut ("bo prędkość maksymalna"
  • Odpowiedz
@MilionoweMultikonto: rozumiem twoje oburzenie, z tym, ze stosujesz wlasna kalke co do optyki widzenia pewnych rzeczy na innych. Troche inaczej spogladam na pieniadz, dla mnie jest to cos co bedzie zawsze i nie jestem do nich az tak bardzo przywiazany. Z supreme jest tak, ze jesli ktos je kupuje to raczej robi to swiadomie. Maja w ofercie sporo rzeczy, ktore mozna porownac do rzeczy z sieciowki ale od czasu do
  • Odpowiedz
Ale kij mi do tego jak kto swoje pieniądze wydaje.

@KeepCalm: a ja uważam że to nasz obowiązek wzajemnie się informować o zawyżonych cenach w sklepach, żeby umniejszyć skalę naciągactwa, a młodym pokszać że na tym świecie są rzeczy cenniejsze niż markowa bluza
nie zamierzam nikomu zabraniać przepłaxania, ale zachowuję prawo do analizowania i oceniania otoczenia

@teflon_z_patelni_mi_smakuje: nie nosiłem nic od nich, ale znam ceny materiałów, roboczogodzin, maszyn,
  • Odpowiedz
@teflon_z_patelni_mi_smakuje: nie powołuję się na własne przeczucie, tylko na opinie innych, którzy tego próbowali, oraz wiedzę o świecie.
Twoje zdanie także wziąłem pod uwagę i ono tylko potwierdza, że ciuchy supreme nie są warte swojej ceny, która wynika z bardzo udanej kampanii marketingowej, a nie zastosowanych materiałów czy innowacyjnego projektu.

co do pieniędzy, to prawda że ich nie zabraknie, ale wydając pieniądze decydujemy czyją pracę cenimy bardziej

jednemu zapłacimy mniej, nie doceniając jego
  • Odpowiedz
@teflon_z_patelni_mi_smakuje: nie powołuję się na własne przeczucie, tylko na opinie innych, którzy tego próbowali, oraz wiedzę o świecie.
Twoje zdanie także wziąłem pod uwagę i ono tylko potwierdza, że ciuchy supreme nie są warte swojej ceny, która wynika z bardzo udanej kampanii marketingowej, a nie zastosowanych materiałów czy innowacyjnego projektu.

co do pieniędzy, to prawda że ich nie zabraknie, ale wydając pieniądze decydujemy czyją pracę cenimy bardziej

jednemu zapłacimy mniej, nie doceniając jego
  • Odpowiedz