Wpis z mikrobloga

Witam mireczki
Szybkie pytanko.
W 2011 roku rzuciłem szkołę, zaraz po zdaniu do trzeciej klasy technikum. (nie pytajcie dlaczego) Teraz po 7 latach na emigracji chciałbym wrócić do kraju i do edukacji, uporać się z maturą i przy okazji zakończyć te wieki ciemne w moim życiu :) i teraz pojawia się problem. Słyszałem, że po kilku latach te trzy lata szkoły mi przepadają i muszę zaczynać edukację w szkole zaocznej od pierwszej klasy. Czy to jest prawda? Będę musiał toczyć ten bój jeszcze całe trzy lata? Jeśli tak to trochę dołujące, ale niestety za błędy młodości z czasem trzeba zapłacić, a parcie otoczenia jest silne. Z resztą robię to dla własnego komfortu psychicznego, bo zbieram się po ciężkiej depresji. Może ktoś z was był w podobnej sytuacji, bądz ma kogoś znajomego kto pracuje w jakimś liceum zaocznym i może się podpytać? Bardzo mi na tym zależy.

#edukacja #matura #szkola #szkolnictwo
  • 2
@ZupaPierwotna: na moje raczej mozesz startowac od 4 technikum / 3 liceum po zdaniu testow wyrownawczych ktore sa w niektorych szkolach po to bys nadrobil roznice w realizacji materialu. choc po takiej przerwie i tak de facto najlepiej zaczac od zera by byc na swiezo i wszystko ogarnac