Wpis z mikrobloga

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-11-13/poland-premier-to-probe-bank-watchdog-over-getin-bribe-report?srnd=premium-europe

Już większość zagranicznych portali finansowych o tym pisze. Będzie z tego gruby temat. Mam nadzieję, że wyjdą przy tym inne wałki knf-u w tym przymykanie oczu na to co dzieje się na niektórych spółkach na gpw czy nc.
#gielda #inwestycje #gpw
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m00n: Myślicie że Czarnecki uderzył w Chrzanowskiego, bo był słabym ogniwem - czy sam się w----ł przez pazerność a na to liczono? No bo Leszke już mocno przygotowany przyszedł z 3 podsłuchami (xD), więc od dawna w niego mierzyli, ale odpalili dopiero teraz.

Tak nawiasem, ciężko sobie wyobrazić bycie w butach Leszka, no i jak bardzo on musi w tym wszystkim siedzieć, żeby wiedzieć co, kto jak i gdzie
  • Odpowiedz
@caribbean: Leszek to jest cwany lis i taki młodzik z knfu z politycznego nadania to dla niego płotka. On gra pod siebie a co chce osiągnąć to pewnie tylko on sam wie. Ja mam nadzieję, że ktoś się w końcu zajmie szulernią przez to. Bo jeśli tam przechodzą wałki tego szczebla to to co się dzieje na małych spółkach to pewnie w łapę idzie na porządku dziennym. Zarządy spółek nie
  • Odpowiedz
@regis_uszatek: Dokładnie, raz kupiłem akcje idea banku ale szybko zorientowałem się, że to głupi pomysł i sprzedałem z niewielką stratą. Przy dzisiejszym kursie byłobymi bardzo smutno( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale tak całe szambo związane z KNF powinno wybić.
  • Odpowiedz
@m00n: Ja dopatrywałem się w tym tylko zawirowań samego GetBacku i nadmiernej reakcji rynku licząc na ruch podobny do XTB, zacząlem powoli akumulować licząc się z tym że może się osuwać bardziej ...ale trochę ponad miesiąc temu odpuścilem kompletnie widząc że to jednak siedzi znacznie głębiej niż można było oszacować po danych ze spółki, info od pracowników itp.

Teraz się okazuje że kto wie czy to wręcz nie szersza operacja
  • Odpowiedz