Wpis z mikrobloga

@passage: wiem, wiem - widziałem ;)
im wiecej alternatyw powstanie, tym lepiej: potem wyjdzie w praniu ;D

szybki raport jak mi ida prace: dzisiaj wieczorem koncze back-end (przebudowuje go od zera, bo wymyslilem sporo nowych rzeczy). jutro zaczynam front-end (poczatek juz mam)

ja koduje w pojedynke, wiec troche to wolniej idzie - ale idzie ^^
  • Odpowiedz
@passage: z przyjemnością ;D

(odezwe sie jak tylko machne, jak pomozesz - to na starcie dostaniesz range Super-MODA!! :D)

projekt rozwijam metodą "FDD" (Furious-Driven Development, czyli na razie sklepałem cały kod, ale ani nie przetestowałem, ani nic ;P
  • Odpowiedz
@JustDo_IT: tak, samemu :) jestem ninja-dev, hehe ;D wykop nie jest taki duży jak sie wydaje: tutaj zmiany idą tak wolno, bo boją się cokolwiek zmieniać, żeby nie zepsuć.

portal pisze dla siebie, z zamiarem odtworzenia dawnej chwały tego miejsca. nie licze na 8.5M UU / m-c (tyle ma obecnie wykop), chciałbym zebrać grupkę Mireczków (ile sie da), żeby tworzyć miejsce takie, jakim kiedyś był ten portal (zanim patostreamy się
  • Odpowiedz
@Wujek_Thanos: Na takim portalu najważniejsi są użytkownicy a raczej ich liczba, bez nich nie ma to sensu... Jeżeli otwarcie nie wypali to cała reszta już też nie, bo to na początku trzeba przekonać do siebie użytkowników. Strimi miał dobry start, ale... była tylko główna + zajebiste restrykcje typu 1 post na godzinę, co mogło pójść nie tak XD Wcale to nie odstraszyło użytkowników. Najczęściej tak jest, gdy nie ma analityków
  • Odpowiedz
@JustDo_IT: zgadzam się z Tobą, ale tutaj nie było łatwej drogi. wiele osób próbowało zrobić wcześniej alternatywę (większość prac kończyła się na etapie ustaleń: nie mogli wybrać Stacka i się rozchodzili: przynajmniej 3 takie podejscia były). w końcu jeden mireczek przysiadł i sklepał wszystko (samodzielnie): kamyk nie miał doraźnej pomocy, leciał w pojedynke. zrobił MVP, wypuścił i... no i popełnił cała masę błedów, o których dziś pisze, że już się
  • Odpowiedz
@Wujek_Thanos: No z tymi analitykami czy projektantami to faktycznie przesadziłem, do takiego czegoś nie są oni niezbędni xD

użytkownicy tutaj są tak wkurzeni, że przejdą naprawde na "przyzwoitą" platformę.

Tak, to jest fakt. Ale będąc tutaj tyle czasu chyba wiesz jak działają wszystkie afery na wykopie. Dzisiaj są wkurzeni a za kilka dni afera ucichnie i nikt nie będzie chciał przechodzić :P "Pokrzyczeli pojęczeli i już po rewolucji"

To jak
  • Odpowiedz
@JustDo_IT: hehe, dokładnie tak to działa, "Pokrzyczeli pojęczeli...". ale wg mnie tak sie dzieje, bo co mają zrobić? gdzie pojsc? nie ma alternatywy, dlatego nie wystawią figi. (sam 3-krotnie kasowałem tutaj konto, a oto jestem z powrotem, hehe ;D )

w tej chwili nadchodzą dwie nowe platformy, wiec bedzie ciekawiej. wykop do tej pory byl absolutnym monopolistą, teraz jednak jest szansa, że rozkład sił ulegnie zmianie. Nie liczę na to, że
  • Odpowiedz
@Wujek_Thanos: Dużo też zależy imo od twórcy portalu... Może to tylko moje zdanie, ale kamyk był... dziwny, zadufany w sobie. Pomagałem mu w projekcie, ale nie polubiłem go zbytnio. Taki trochę maciej kiner xD

Rozumiem, że Twój tag to #strimi2? Na kiedy przewidujesz wielkie boom i oficjalny coming out? Bo pewnie będe usuwał kolejne konto niedługo i tworzył nowe :P
  • Odpowiedz
@JustDo_IT: tak, mój tag to #strimi2

od piątku mam przerwe w robocie do stycznia, bede siedział i mocno kodził. mysle wiec, ze cos ciekawego bede mogl wtedy wlasnie zaprezentowac :)

jak usuniesz konto (i założysz nowe), śledź ten tag. co tydzien bede cos cisnał. (generalnie robie w Edżajlu, wale komity 2-3 na jedną sesję wieczorną, ale uznałem, ze nie ma sie czym chwalic na mirko, nie chce denerwowac mireczków, ze
  • Odpowiedz