Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
rales +110
#ralesnatinderze <-- tag do obserwowania
Dziewczyna nr 23 (spotkanie drugie)
Do drugiego spotkania doszło niecałe dwa tygodnie po pierwszym. Chyba dlatego, iż z racji że ja zaproponowałem pierwsze, to teraz czekałem, aż dziewczyna zaproponuje drugie. W końcu się doczekałem. Poszliśmy na kolację, później jeszcze na krótki spacer po rynku, a na końcu połazić po galerii handlowej.
Cały czas miałem w głowie, że muszę podjąć z nią temat mojego podejścia, czy raczej braku,
Dziewczyna nr 23 (spotkanie drugie)
Do drugiego spotkania doszło niecałe dwa tygodnie po pierwszym. Chyba dlatego, iż z racji że ja zaproponowałem pierwsze, to teraz czekałem, aż dziewczyna zaproponuje drugie. W końcu się doczekałem. Poszliśmy na kolację, później jeszcze na krótki spacer po rynku, a na końcu połazić po galerii handlowej.
Cały czas miałem w głowie, że muszę podjąć z nią temat mojego podejścia, czy raczej braku,
Szkolenie
Wszyscy kursanci musza przejsc badania wzroku (zgadywanie kolorow oraz okreslenie patyka w przestrzeni - tak w skrocie). Całość zajmuje dla ok 15 kursantów jakieś 30 minut
Nastepnie przez 5 godzin w pokoju obok pokazywane jest szkolenie na płytach dvd (obecność obowiązkowa, w załączniku foto :)). W czasie tego szkolenia dowiadujemy się, że znaki drogowe oraz ogólne zachowanie na drodze jest podobne jak w europie ( po jeźdzeniu ok miesiąc po tajskich drogach miałem zupełnie inne odczucie, raczej że te znaki drogowe są jakimiś reliktem przeszłości)
Egzamin
Następny dzień to #egzamin . Najpierw jest praktyczny i tutaj pojawią się nam "tajski geniusz" Na egzamin kategorii A należy przyjechać .......... swoim motocyklem / skuterem ( ͡° ͜ʖ ͡°) no bo czy nie lepiej zdać prawo jazdy pojazdem który czujemy? W sumei to dziwiłem się czemu przed ośrodkiem egzaminacyjnym nie stoi policja i nie łapie wszystkich ale to chyba tylko w Polsce ;) a egzamin wygląda tak że wszyscy są puszczani w krótkich odstępach czasowych trzeba jechać 2 razy w prawo, mały slalomik, linia prosta przez 1o metrów i stajemy w 2 miejsach, moja grupa miała zdawalność 100% :)
następnie mamy egzamin teoretyczny" 40 / 50 pytań (nie pamiętam dokładnie, 3 możliwie błedy) no i tutaj mamy "tajski geniusz" nr 2. Otóż wśród pytań egzaminacyjnych są pytania z błędami, i pani przed egzaminem mówi nam co musimy zaznaczyć w np 2 pytaniach( ͡° ͜ʖ ͡°) no po co poprawiać system skoro można tak :) u nas by pewnie przewały na miliony poszły na upgrade systemu. W czasie mojego testu była akurat zwieszka systemu (ok 20 minut) ale to prawdopodobnie tak trafiłem
Następny wpis postaram się napisać coś o #policja :) #podroze #pattaya