Wpis z mikrobloga

Na co komu google drive do prywatnych plików skoro domowy serwer #nas podłączony po ssh do wiecznego konta shellowego tunelujący port 22 na lo jest lepszy? Nie ma limitów po za fizycznymi a strumień danych jest podwójne zaszyfrowany raz na 1024bity między klientami a VPSem a drugi na 2048bitów między domowym serwerem i smartfonem przez ten tunel ssh? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nawet mi was nie żal że waszymi danymi handlują ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
#sysadmin #linux #bezpieczenstwo #prywatnosc #ssh #takaprawda #android #j---------e
majsterV2 - Na co komu google drive do prywatnych plików skoro domowy serwer #nas pod...

źródło: comment_Lh9kaU8lm0SQhiye1HJDWcm8CPnTaEiX.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@majsterV2 ja p------e weź czapeczke foliowa sobie powiększ, bo ci łeb w----------o już poza orbitę xd k---a po c--j takie kombinacje, wystarczy postawić nasa w domu plus coś lekkiego żeby mieć dostęp zewnątrz i tyle. A ty o----------z jakieś szyfrowane tunele XDDD ale uwaga, pilnuj się, zapewne jesteś głównym obiektem NSA i z pasją cię podsłuchuja dzień w dzień xD
  • Odpowiedz
@account_deleted: Taki skromny i energooszczędny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.wykop.pl/wpis/36241149/teraz-dziala-i-sie-nie-psuje-%CA%96-switch-przykleilem/
@korni007: Nie tak XD
Sprawa jest taka że nie mam zewnętrznego ip i stałego ze względu na LTE, więc dostałem konto shellowe bez roota od @brokenik i jak coś muszę zrobić to sobie tuneluję.
Internet bywa zawodny, więc pliki zawsze warto mieć pod kontrolą, swoją drogą ssh jest proste i skuteczne ( ͡
  • Odpowiedz
@majsterV2: człowiek dał Ci shellowe konto ;) I już cfaniakujesz :DDD xD A tak powaznie to robię podobnie i nie wierzę w żadne google'owe usługi. Nawet kalendarz wystawiłem na swój własny serwer CalDAV.
  • Odpowiedz
@brokenik: Najważniejsze że czlowiek sie na tym uczy aby swój talent doskonalić.
Robotem już miesiąc temu sterowalem przez tego VPSa i w szkole zostałem świętym na oczach kolegów (byli przekonani że kłamię).
  • Odpowiedz