Wpis z mikrobloga

@asique: poszukałam - google puff lub choux pastry + keto, a butyn keto zrobisz z jajek samych, może z odrobiną skrobi? + mix z masłem, ale w sumie keto curd, pudding czy tam eee patissiere cream na pewno jakieś są.
Pytanie na ile to smakuje jak oryginał xD
  • Odpowiedz
@matra: budyn z keto robiłam wiele razy. Często jest znany jako custard - śmietana, żółtka, wanilia i odrobina słodzika. Jest to smaczniejsze niż budyń z torebki.
Podejrzewam, że można to potem dodać do masła i tak zrobić krem.
  • Odpowiedz
@chixi: ja uwielbiam tort dacquoise, ale na keto nie przejdzie - bo daktyle :( (chociaż są też orzechy, więc może kiedyś wymyślę czym zastąpić daktyle)
przy keto Tiramisu wskakuje na pierwsze miejsce. A z takich jednolitych to moja siostra robi fajne marchewkowe.
  • Odpowiedz