Aktywne Wpisy
BozenaMal +222
mirko_anonim +38
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja siostra chce kupić mieszkanie "inwestycyjne" na kredyt i zwróciła się do mnie o opinie. Dlaczego inwestycyjne? Bo mieszka u rodziców, nie ma żadnych wydatków, zarabia okej, rodzice jej dają 300,000 wkładu a znalazła fajną ofertę na otodom.
Dlaczego o opinie starszej siostry? Bo pracuję za granicą jako syndyk i mam za pasem CPA.
Siadłam po pracy i przez parę godzin robiłam jej symulacje. Przy wkładzie 300,000 i
Moja siostra chce kupić mieszkanie "inwestycyjne" na kredyt i zwróciła się do mnie o opinie. Dlaczego inwestycyjne? Bo mieszka u rodziców, nie ma żadnych wydatków, zarabia okej, rodzice jej dają 300,000 wkładu a znalazła fajną ofertę na otodom.
Dlaczego o opinie starszej siostry? Bo pracuję za granicą jako syndyk i mam za pasem CPA.
Siadłam po pracy i przez parę godzin robiłam jej symulacje. Przy wkładzie 300,000 i
W momencie gdy Jessica z normickiego domu narzeka że rodzice wymagają od niej samych piątek w szkole, ktoś inny musi wdychać opary pijaństwa, wysłuchiwać kłótni starych, oglądać zachowania rodem z patostreamów...
Nie da się już takiego syfu pozbyć z głowy, to zostaje z człowiekiem na całe życie.
#przegryw #depresja
Dokładnie. Z depresją jest jak z urazami. Jeżeli pojawiają się mikrourazy każdego dnia, który nie są w stanie zregenerować się to dochodzi do poważniejszych kontuzji czy zerwania mięśnia. Wtedy nawet jak chcesz to nie dasz rady używać mięśnia. Podobnie jest z budową mięśni i ich wytrzymałością. Jest te mikrourazy pojawiają się, ale odpowiednio regenerujemy je, śpimy, odżywiamy się to te mięśnie stają się silniejsze, większe i bardziej wytrzymałe.
Podobnie