Wpis z mikrobloga

Poznajcie, drogie mirki i mirabelki kontemplujące "świętowanie" 11.11 w Warszawie, włoską faszystkę Selene Ticchi - działaczkę Forza Nuova, kandydatkę na burmistrza Budrio. Fajna koszulka, co nie? Tak przy okazji, mój dziadek zginął zamęczony na śmierć w hitlerowskim więzieniu. Nikogo z waszej rodziny to nie spotkało?

Czemu o tym piszę w kontekście 11.11? Forza Nuova, faszystowska organizacja, jako gość zapraszana jest przez organizatorów, tzw. "polskich patriotów" na tzw. "Marsz Niepodległości". (W 2017 roku przemawiał tam Roberto Fiore). Lansują się tam też jawni neofaszyści i neonaziści z innych krajów. (Słowacja - Mazurek też był oficjalnie zaproszony przez organizatorów, Ukraina, widziani też byli neonaziści szwedzcy i niemieccy).

A potem wielki oburz, że piszą o "marszu faszystów" w Warszawie, patriotów szkalujo. No ciekawe dlaczego....

Oczywiście, jeśli robienie tłumu do lansu faszystów i neonazistów z całej Europy to wasza idea "patriotyzmu" (nie wiem, historii was w szkole nie uczą?) i "świętowania", proszę bardzo, wasz suwerenny wybór. Tylko nie kłamcie później, że było tam "co najwyżej kilku idiotów", a w ogóle piękna patriotyczna impreza. Wchodzicie w tej gnój z otwartymi oczami.

#polityka #marszniepodleglosci #faszyzm #warszawa
Andreth - Poznajcie, drogie mirki i mirabelki kontemplujące "świętowanie" 11.11 w War...

źródło: comment_z8HjHkqFEGdDXhXMqNEZEkveQhB0zQCa.jpg

Pobierz
  • 74
  • Odpowiedz
@Andreth: a co jeśli RN mi nie odpowiada, ale jednak podoba mi się sam Marsz? Mam iść w tym cyrkowym syfie z którymś tam radosnym prezydętem ą ę?
  • Odpowiedz
Ja nadal nie ogarniam co polscy narodowcy mają z tego aby się bratac z takimi neofaszystami?

@Variv: Bo narodowcy to tacy sami idioci jak skrajni liberałowie? Co tu jest do ogarniania?
  • Odpowiedz
@Andreth: Najsmutniejsze jest że można by zapomnieć o podziałach na jeden dzień z racji szacunku dla tej okrągłej rocznicy. Jaśkowiak też się nie popisał zapraszając byłych prezydentów , a pomijając urzędującego. To czy by przyjechał to inna para kaloszy. Co do tej idiotkonazistki to niestety w każdym dużym skupisku znajdą się czarne owce czy właśnie takie egzemplarze jak na fotce czy miłośnicy dzieci na marszach równości.
  • Odpowiedz
@Andreth
Nie wiem dlaczego ktoś zaprasza takie osoby na ten pokojowy marsz, natomiast nie uważam aby to go przekreślalo. Marsze z lewej strony są często gęsto inspirowane ideologią marksistowską, która przyczyniła się do śmierci znacznie większej ilości osób niż ideologie skrajnie prawicowe.
  • Odpowiedz
@drMuras: partia faszystów została ZAPROSZONA przez organizatorów.

Niech nie zapraszają na marsz faszystów, to może ludzie chętniej "zapomną o podziałach". Nie ma akceptacji dla faszyzmu, nie próbuj zwalić tego na jakieś "lewactwo" czy poprawność polityczną.

Ja #!$%@?, ty w jakimś matrixie żyjesz?
  • Odpowiedz
@Andreth:

Fajny byłby jakiś festyn, ze śpiewaniem piosenek, pieczeniem kiełbasek i fajerwerkami.

W sumie, na upartego przenieść dzień niepodległości z 11.11 na 15.08 i wuala, można robić fetę w amerykańskim stylu, bo serio, chyba nie ma lepszego sposobu na wyrażenie szacunku i wdzięczności dla ludzi którzy tą wolność wywalczyli niż najzwyczajniej w świecie cieszyć się z tego, że się ten własny kraj ma.

Ale nie, bo poco, lepiej smęcić i
  • Odpowiedz
Nikogo z waszej rodziny to nie spotkało?

@Andreth:
Mój dziadek akurat w 45 do żydowskiego obozu zagłady trafił gdzie tysiące polaków zostało zamordowanych przez żydowskich katów. Dyskusja o holokauście nie ma sensu, bo jest nielegalna w tym kraju. Jasne, koszulka niesmaczna, tak samo jak morda i tusza tej świni. Z drugiej strony satyrycznie ukazuje to jak Żydzi zrobili biznes na tragedii i umniejszają rolę nie-Żydów jako ofiar Niemców. Oświęcim stał
  • Odpowiedz
@Andreth: Gdzie jest źródło ze strony MN potwierdzające jej przyjazd, gdzie jest źródło tego newsa, skąd się wzięło i gdzie jest potwierdzenie przyjazdu albo rzecznika MN? serio pytam bo szukam i nie mogę znaleźć
  • Odpowiedz
@PomaranczowyKrol: mnie nic nie śmieszy, mnie tylko i wyłącznie smuci robienie w czasie najważniejszego państwowego święta takiego wstydu jakim jest Marsz Niepodległości. skrajnie prawicowe i rasistowskie hasła, symbolika i uczestnicy, wulgaryzmy i agresja. to jest świętowanie niepodległości?
  • Odpowiedz