Aktywne Wpisy
KosmicznyPaczek +752
Boski_Emil +773
Dzieńdoberek! Teraz już bez błędu!
Mój ostatni występ w 1z10 zaowocował dość dużą ilością punktów i wielką ilością plusów przy moim wpisie. Dzięki takiemu szczęśliwemu zestawieniu wystąpię dziś w Wielkim FInale 1z10! Mogę tylko gorąco zachęcić wykopowych kibiców do oglądania i komentowania, daję namiary:
Wielki Finał Jeden z dziesięciu
19:00
TVP1
Zaraz spróbuję zawołać poprzednich plusujących, może mi się jakoś uda xD
#1z10 #telewizja #teleturniej #pokazmorde #tvp #rozrywka #hobby
Mój ostatni występ w 1z10 zaowocował dość dużą ilością punktów i wielką ilością plusów przy moim wpisie. Dzięki takiemu szczęśliwemu zestawieniu wystąpię dziś w Wielkim FInale 1z10! Mogę tylko gorąco zachęcić wykopowych kibiców do oglądania i komentowania, daję namiary:
Wielki Finał Jeden z dziesięciu
19:00
TVP1
Zaraz spróbuję zawołać poprzednich plusujących, może mi się jakoś uda xD
#1z10 #telewizja #teleturniej #pokazmorde #tvp #rozrywka #hobby
Bogowie monoteistyczni są równie głupiutcy i naiwni co politeistyczni. Jedyna różnica jest taka, że wyznawcy tych monoteistycznych kultów dużo chętniej zabijali innowierców. Poza tym, ciężko nazwać katolickiego boga monoteistycznym, skoro bogów jest trzech głównych, do tego dochodzą święci.
Te twoje głupotki można przypisać każdemu innemu bożkowi, i udawać że jest wyjątkowy.
Nie, ponieważ większość bogów z twojego obrazka nigdy nie była określana jako "jedyny Bóg, który jest niestworzony" jak to np. robią wedyjskie teksty hinduizmu względem Brahmana. Ani znajdujący się na twoim obrazku Anubis, ani Posejdon nie są źródłem istnienia - materialną, efektywną, formalną i finalną przyczyną wszystkiego, co istnieje. Ale już chrześcijanie, muzułmanie, żydzi, sikhowie czy bahaiści tak widzą
Każdy sekciarz tak swoje głupotki definiuje. To samo przecież jest z jednym z waszych bogów Jezusem i bogiem bogiem, jeden narodził się z drugiego. Polecam zapoznać się z innymi niż żydowskimi mitologiami.
Tak? To zacytuj mi taki opis stosowany względem choćby Zeusa albo Marduka. Czy ich wyznawczy uważali ich za jedynego, niestwożonego Boga? Nie wydaje mi się...
znaczy podajesz powód dlaczego warto wierzyć w boga, a następnie obalasz go poprzez przeładowanie, gdzie tu sens ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
P1. Bóg (Jahwe) istnieje lub Bóg (Jahwe) nie istnieje
P2. jeśli Bóg (Jahwe) istnieje i wierzymy w niego to zyskujemy wszystko
P3. jeśli Bóg (Jahwe) nie istnieje i wierzymy w niego to nie tracimy nic
W. tylko jeden wybór daje nam szanse na wygraną, więc warto wierzyć
ale następuje przeładowanie, bo nie