Aktywne Wpisy
ChlopoRobotnik2137 +1528
Oho przyszlo polecnie z samej gory od pana Tuska
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
oficjalniemartwa +754
User @Mega_Smieszek mnie zainspirował dziś memem o babciach.
Moja babcia, to działkowy anioł i na 87lvl:
- mieszka sama od 78r
- ogarnia sobie działkę sama
- hoduje na tej działce ropuchy żeby zjadały ślimaki (mają kryty basen
Moja babcia, to działkowy anioł i na 87lvl:
- mieszka sama od 78r
- ogarnia sobie działkę sama
- hoduje na tej działce ropuchy żeby zjadały ślimaki (mają kryty basen
i5 4460
geforce 1050ti 4gb
HyperX 8GB DDR3 1600MHz CL10
Pomyślałem, że chyba warto kupić nową kartę. Pomyślałem o 1070ti, które teraz chodzi za 1500 na allegro. Spoko, ale czy to wystarczy do w miare ok smigania?
Pytanie też o ram. Chciałbym mieć 16gb, ale nie wiem czy warto dokupić drugą taką kość, wziąć nowe 2x8gb z lepszym taktowaniem czy zrobić duża inwestycje i kupić nową płytę główną pod ddr4. Chciałbym tego uniknąć, ale nie wiem czy zabawa na ddr3 ma sens czy to marnowanie pieniędzy. Możecie coś doradzić? jestem okropnie niezorientowany w częściach :( Dzięki za wszelkie porady!
#pc #komputer #pcmasterrace #pcmasterace
Płyta to Asus B85M-G SATA3 USB3 DDR3, ale jej koszt był prawie zerowy. Czyli sugerujecie kupno całego zestawu od podstaw?
Bottleneck będzie spory. ale na pewno będzie więcej klatek niż na 1050ti. Moim zdaniem możesz kupić lepszą kartę, a jeśli będziesz potrzebował to zmienisz w przyszłości resztę.
Procesor cóż przestaje byc jakoś specjalnie dobry ale do grania powinien się nadawać,. choć w codzie jest za słaby. po taniości zmiana na i7 4 gen lub xeon 1230v3 jednak to jest troche cerowanie sprawy.
Albo nowy komp z Ryzen 1600X/2600 + GTX 1060 (co może kosztować w granicach 3K co zależy od tego ile ze starego pc sie nada) albo pójście w używki typu zmiana płyty i procesora
Stare I5 2500 nie daje bottlenecka przy 1060. 4460 to solidny procesor i spokojnie ci wystarczy. Zawsze możesz go opchnąć i kupić sobie wersje z K dać jej delikatnie do 4GHZ i nie odczujesz różnicy między nową podstawką a starą. Ram z większą częstotliwością? Na co to komu. Twoje 1600 jest wystarczające. Kup póki co