Wpis z mikrobloga

Mircy gdzie szukac programiasty do prostej stronki? Potrzebuje jeden skrypt wydaje mi sie ze mozna to w kilka godzin zakodowac, ew Jak oszacowac koszt stworzenia strony? Moge ok 500zl do maks 2000zl zaplacic I nie mam pojecia gdzie szukac programistow... Upwork? Preperuje programiste polsko jezycznego
#webdev #programowanie
  • 66
@morsisko: za kilka godzin Sam postaram sie zakodowac, teraz nie mam czasu. Wiem ze sie da jakies pojecie mam o tym ale dla mnie programowej jest Jak gotowanie, wole aby ktos inny to zrobil dla mnie, ale rozczeniowi programisci Jak zaproponowanna 20000 zl to brak mi slow, a ten programista ktory okazalo sie kobieta czuje ze nie podola zadaniu, a potrzebuje tego na poniedzialek. Tez zaden nie programista sie nie zglosilo
@jaktrwogatonawykop: Z ciekawości sobie zrobiłem coś takiego, mimo wszystko to jest testowane tylko dla jednego przypadku i nagrania które wysłałeś, wątpię że przeglądarka poradzi sobie z godzinnym nagraniem.

PS. Pliki trochę więcej ważą bo z dziwnego powodu WebAudio rozpoznaje częstotliwość próbkowania jako 192kHz zamiast 44kHz(?)
@morsisko: Tak juz dziala Twoj skrypt? Chyba wystarczy, kiektore nagrania mam delikatnie zaszumione ale wyglada ze zrobil to co potrzebuje, za Ile kod sprzedaz? Programistce ktora koduje tez zaplace, byla pierwsza tylko jeszcze kodu nie wyslala
@jaktrwogatonawykop: lipa ze zwykłym dialogiem. Jak za niską przerwę ustawię to mi dzieli wyrazy na sylaby, a jak za długą to łączy wyrazy. O ile przy krótkim nagraniu to jakoś ujdzie, tak przy godzinnym ze stałą wartością przerwy już niezła kicha wychodzi. Przez to też pliki wyjściowe są numerowane a nie nazywane. Do nazywania trzeba by było wykorzystać rozpoznawanie mowy by uniknąć pomyłek. Ciągle kombinuję by poprawić skuteczność, ale póki co
Mam pomysl Jak tego uniknac, rozpoznawanie mowy jest prawdopodobnie zbyt zlozone I czasochlonne do zakodowania. Najlepiej aby pytalo osobe co zrobic, odtwarza rozpoznane slowo I daje osobie wybor aby oznaczyla ze poprawnie lub nie + mozliwosc przesuwania listy slow z pliku tekstowego do ktorego ma dopasowywac . Potem zle rozpoznane mozna recznie podzielic, zakladajac ze jest ich niewiele.

Ale chyba jest to niepotrzebne, wydaje mi sie ze mozliwosc ustalenia wartosci od jakiej
@jaktrwogatonawykop: Jeżeli osoba która miała to dla ciebie zrobić się rozmyśli / inny losowy powód, to możesz do mnie napisać, mogę coś zrobić, tylko tak jak mówiłem - lepiej byłoby gdybyś wysłał dłuższy zestaw testowy, możesz w prywatnej wiadomości jeśli nie chcesz udostępniać go publicznie
@jaktrwogatonawykop: jak o coś mnie pytasz to wołaj ( ͡° ͜ʖ ͡°). Piszę drugą wersję z wykorzystaniem sieci neuronowej, tylko nie wiem ile to potrwa, bo ogólnie w pythonie świeża jestem. Jak chcesz, mogę ci wysłać tą pierwotną najbiedniejszą wersję i z czasem dosłać ulepszoną jeśli uda mi się coś z tego wykrzesać.

Edit:
Rozpoznawanie mowy nie jest złożone, ale niespecjalnie szybkie, wymaga dostępu do internetu przy