Wpis z mikrobloga

Jak wygląda sytuacja w Rzeszowie? Jak mocno Ferenc zmasakrował Buczaka? Bo że wygrał i nie będzie 2 tury to pewne było od samego początku
#wybory #rzeszow
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@globalgsmtm: nie wiem jaką stację oglądasz, ale PiS w sejmikach będzie rządził w conajmniej kilku województwach, jak nie więcej. Ferenc być może uzyskał 50%, ale nie zdziwiłbym się, jakby miał deko poniżej 50%, bo w ostatnie 2 lata wkurzył masę mieszkańców Zalesia, Drabinianki, Staromieścia i kilku innych.. dziadek nie miał realnego konkurenta, ale swoje pewnie zgarnie
  • Odpowiedz
@globalgsmtm: Ferenc już nie jest taki lewicowy, z lewicą łączy go to, że za komuny należał do PZPR, a w 2002 i w 2006 startował z list SLD. Obecnie to bardziej pragmatyk - technokrata, dobrze żyje z rzeszowskim Kościołem i z każdym rządem w Warszawie, nawet z obecnym. PiS wystawił Buczaka, bo kogoś musiał, a Szlachcie nie chciało już się po raz piąty zbierać oklepu od Ferenca. Kampania Buczaka też
  • Odpowiedz
@Ludvigus: a to zależałoby kto by zajął 3 miejsce z jakim wynikiem i komu przekazałby głosy, ale reszty kandydatów nikt kto nie siedział w tej kampanii nawet nie zna innych oponentów Ferenca, bo tak naprawdę liczył się na poważnie tylko Buczak
  • Odpowiedz
@galicjanin: W Rzeszowie mogli podarować sobie kartki z wyborem prezydenta bo i tak wiadome było kto wygra. Same ,, nołnejmy :)" i jedynie był buczak, którego widziałem na plakatach. Gdyby nie one nawet bym nie wiedział kto to jest. Ale dobra Ted Pherentz niech sobie rządzi nadal i nich lotnisko dołączy do miasta
  • Odpowiedz
@galicjanin: Posłuchałem kilku debat przedwyborczych i w sumie Buczak i Ferenc byli najgorsi. Buczak tylko próbował nawijać makaron na uszy, ale tak nie za bardzo mu to wychodziło, a Tadzio na jakikolwiek atak ze strony kogokolwiek „ripostował”, że w jakimś tam rankingu Rzeszów zajął jakieś tam miejsce, więc on nie widzi problemu, przez co za każdym razem, jak otwierał tę swoją pomarszczoną mordę, to miałem ochotę zmienić stację w radiu.
  • Odpowiedz