@push3k-pro: zatrudniają, ale przesiew straszy i muszą coś zauważyć. Sam długo szukałem pierwszej normalnej i z 8 rozmów (cv z 30 (╯︵╰,)) w poznaniu i wszędzie mnie odrzucali (╯°□°)╯︵┻━┻ O dziwo udało się do alledrogo
@push3k-pro: Brakuje i juniorow i stazystow. Tylko znalezienie kogos co umie troche wiecej niz przerobiony kurs na youtube jest praktycznie niemozliwe. Wszyscy mysla ze napisanie sklepu czy jakies todo listy da im wystarczajaca wiedze aby dostac sie do pracy...
@FantaZy: Bo oszukujo i wmawiajo ludziom, że nauczą ich programowania w kilka miesięcy. To tak jak bym Ci obiecał, że nauczę Cię chińskiego w rok i zostaniesz tłumaczem przysięgłym.
Ludzie się jarają programowaniem bo widzą jakie są zarobki. Ale sorry batory, trzeba wiele lat aby zostać wartościowym programistą, zresztą jak w każdym zawodzie. Do tego trzeba to lubić, ale nie chce mi się strzępić języka.
@warning_sign: da się nauczyć ale kogoś ogarniętego (z solidnymi podstawami i analitycznym myśleniem) i nie na bootcampach tylko z realnym projektem. Nie mówię że od zera do bohatera w pół roku ale kilka lat na nauczenie prostego webu to jest jakieś kuriozum xD @FortunaHej: takie tendencyjne gadki które się słyszy na 4programmers i wszędzie gdzie wypowiadają się słabi programiści, żeby robić podstawowe taski webowe w większości Polskich korpo
Czyli posiadajacy ta "tajemna wiedze". Dziekuje, wlasnie dowiodles ze mam racje. Samozaoranie ( ͡°͜ʖ͡°)
@FortunaHej: xD raczej sam się orasz, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to nie dziwię się że kilka lat uczyłeś się na entry level @inquis1t0r: a myślisz że taki po 2 latach nauki nie będzie latał? Każdy w swojej pierwszej pracy ma na początku problemy, jedni mniejsze drudzy
#programista15k #niewiemjaktootagowac trochę #emigracja i #programowanie
O dziwo udało się do alledrogo
Komentarz usunięty przez autora
Ludzie się jarają programowaniem bo widzą jakie są zarobki. Ale sorry batory, trzeba wiele lat aby zostać wartościowym programistą, zresztą jak w każdym zawodzie. Do tego trzeba to lubić, ale nie chce mi się strzępić języka.
@passage: tak zwłaszcza na Polskim rynku outsourcingu gdzie 80% programistów robi w webie xD
@Czarzy: Nie ma wiedzy tajemnej, ale zeby byc ogarnietym tej wiedzy jest ogrom. Nawet bardzo dobrze ogarniety gosciu nie nauczy sie w pol roku.
@FortunaHej: takie tendencyjne gadki które się słyszy na 4programmers i wszędzie gdzie wypowiadają się słabi programiści, żeby robić podstawowe taski webowe w większości Polskich korpo
@Czarzy: Czyli posiadajacy ta "tajemna wiedze". Dziekuje, wlasnie dowiodles ze mam racje. Samozaoranie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Czarzy: A potem taki geniusz będzie co 3 minuty latał z problemem, który wynika z tego, że nie rozumie jak działa JS, nie wie co to DOM itd itd.
@FortunaHej: xD raczej sam się orasz, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to nie dziwię się że kilka lat uczyłeś się na entry level
@inquis1t0r: a myślisz że taki po 2 latach nauki nie będzie latał? Każdy w swojej pierwszej pracy ma na początku problemy, jedni mniejsze drudzy