Aktywne Wpisy
LeVentLeCri +1
Mówi się
- EMBAPE 53.4% (341)
- MBAPE 26.0% (166)
- inaczej 20.7% (132)
Chlebek_Pyszny +129
Yebani deweloperzy, cała kamienica, w której mieszkam oklejona informacją, że w maju wszyscy mają wypad robić (zajebiście będzie teraz szukać czegoś i przeprowadzać się z tym wszystkim) xD Pan deweloper wkupił ostatnie piętro kamienicy, doprowadził do tego, że dach się rozwala i nasłał nadzór budowalny i teraz budynek grozi zawaleniu xDDD Nie ma większych świń niż oni naprawdę. Teraz deweloper odkupi na luzie resztę kamienicy od właścicieli i #!$%@? piękny blok z
#bojowkapiekarska #pokazzakwas #gotujzwykopem
CHLEB ŻYTNIO - ORKISZOWY
SKŁADNIKI:
- 300 g mąki żytniej,
- 200 g mąki orkiszowej,
- 300 ml letniej wody,
- 200 g aktywnego zakwasu żytniego,
- 1,5 łyżeczki soli,
- garść ziaren słonecznika
WYKONANIE:
W dużej misce mieszamy suche składniki, potem dodajemy zakwas i wodę. Mieszamy dokładnie, ciasto przekładamy do keksówki posmarowanej olejem i oprószonej mąką pszenną lub płatkami owsianymi. U mnie na dnie słonecznik. Wilgotną dłonią
@mirra90: Tylko żytnia razowa. Zakwas na niej jest mocniejszy dzięki składnikom mineralnym.
@oregon24: Jest link do fb ;)
Ps. Chlebusie Twoje to bym żarła. Tak po prostu.
PS. Dzięki! :D
Moje tez wyłożone z lodówki do nakarmienia
Ile czasu utrzymuje świeżość?