Mireczki nie chcę mi wstać system po aktualizacji. Wszystkie triki wypróbowane i dalej d--a.
W normalnym trybie komunikat jaki się pojawia to: KMODE EXCEPTION NOT HANDLED. Sugeruje to błąd sterownika lub problem sprzętowy. W trybie SAFE MODE 0x0000139. System wywalał mi się na pliku pdc.sys - podmieniłem go z płyty i dalej problem.
Ostatnia zanana konfiguracja nie pomaga. Kopia rejestru z c:\windows\system32\config też nie rozwiązuje problemu. bootrec /rebuildbcd sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\Windows\ chkdsk C: /f
Jedynie z płyty systemowej mogę wejść w CMD Command Prompt. Z tego poziomu mogę podejrzeć wszystkie partycje systemowe, kopiować pliki, usuwać.
@Koliat: Backup plików mam. Ba, mogę go nawet teraz wykonać. Szkoda, że nie jest to wirtualna maszyna bo by było szybciej. Generalnie wolałbym przywrócić system do żywych.
@pawel86: wyciągnij dysk i podłącz go jako pass-through do VMki na HyperV czy VMware to będziesz w stanie stwierdzić czy to sprzętowy problem czy nie myślę, no chyba że to uszkodzony dysk no to na jedno wyjdzie
@pawel86: jak masz windows backup zrobiony to spróbuj bare metal restore. Wtedy przywrocisz system do życia. Następnie przed updatem zrób test na P2v i zobacz czy problem dalej się utrzymuje
@Koliat: Nie wiem czy to nie problem sprzętowy. Teraz mam problem z kontrolerem raid m5110e. Pojawia się komunikat the native configuration is not supported by the current firmware. Please ensure that correct controller firmware is being used. If you contiunue the configuration will be marked foreign. Press any key to continue. Press 1 for EFI WebBIOS 2 for EFI CLI.
@Koliat: Jeszcze nie, ale chyba będę zmuszony bo już chyba wszystkiego próbowałem i dalej to samo. Postawie na nowo system. Zrobię wszystkie aktualizacje, przetestuje pamięci i dyski.
W normalnym trybie komunikat jaki się pojawia to: KMODE EXCEPTION NOT HANDLED. Sugeruje to błąd sterownika lub problem sprzętowy. W trybie SAFE MODE 0x0000139. System wywalał mi się na pliku pdc.sys - podmieniłem go z płyty i dalej problem.
Ostatnia zanana konfiguracja nie pomaga. Kopia rejestru z c:\windows\system32\config też nie rozwiązuje problemu.
bootrec /rebuildbcd
sfc /scannow /offbootdir=c:\ /offwindir=c:\Windows\
chkdsk C: /f
Jedynie z płyty systemowej mogę wejść w CMD Command Prompt. Z tego poziomu mogę podejrzeć wszystkie partycje systemowe, kopiować pliki, usuwać.
#windows #windows10 #windowsserver #informatyk #odzyskiwaniedanych #backup #informatyka #serwery #systemyoperacyjne #windows7
Pojawia się komunikat the native configuration is not supported by the current firmware. Please ensure that correct controller firmware is being used. If you contiunue the configuration will be marked foreign. Press any key to continue. Press 1 for EFI WebBIOS 2 for EFI CLI.
Postawie na nowo system. Zrobię wszystkie aktualizacje, przetestuje pamięci i dyski.