Wpis z mikrobloga

buhuhu ja nie mam to inni też nie powinni mieć

@przemyslaw-maczka: ja mam mieszkanie, ale chciałbym żeby też inni mieli szansę na własne mieszkanie.
Ludzie traktujący dobra podstawowe jako inwestycje to pijawki, a nie inwestorzy.
  • Odpowiedz
@RelaniU Nie wynajmują bo może prawo lokator vs właściciel mieszkania jest po stronie lokatora az do przesady? Tutaj masz pretensje do rządów aniżeli do samych właścicieli ale bardzo ładny strzał:) Szkoda że niecelny:) No i jeszcze BK2 i BK0 które windują ceny. Też miej pretensje do popisu ;)
  • Odpowiedz
@przemyslaw-maczka: Opodatkowana powinien być kapitał zgromadzony i zakumulowany majątek, a nie praca- ergo siedzenie na dupie bo twoi dziadkowie ciężko pracowali i odcinanie od tego kuponów powinno kosztować cię więcej, niż dalsza praca i pomnażanie majątku w sposób aktywny. Podatek katastralny to robi.
  • Odpowiedz
@Troey Oooo, nareszcie pierwsza osoba która ma jakikolwiek argument. I nawet jestem w stanie się zgodzić, ale tylko częściowo. Prawie każdy chce by jego potomstwo miało jaknajlepiej i jaknajlatwiej więc ciężko pracujesz na to by twoje potomstwo miało lżej. I przez to ono musi płacić wiecej? Trzeba naprawić przedewszystkim prawo pod wynajem bo to jest patologia, a dopiero potem brać się za ludzi którzy nie chcą dawać mieszkania pod wynajem:)
  • Odpowiedz