Wpis z mikrobloga

Dziś planuję wziąć naszego małego #koty pierwszy raz od dwóch tygodni do sypialni, jeśli niebieski się zgodzi.. Do tej pory nie pozwalał bo kitku miał biegunkę i za każdym razem mu się popuściło na kołdrę. Trzymajcie kciuki żeby Kocie się nie zesrało :< bardzo mi smutno jak wieczorem płacze, chciałabym żeby w końcu mógł spać z nami.
partycja_ - Dziś planuję wziąć naszego małego #koty pierwszy raz od dwóch tygodni do ...

źródło: comment_BQ7TSpr3Dc5givgE8rTEByucojKQzU5N.jpg

Pobierz
  • 20
@partycja_: Nie dawaj kotu kurczaka z ryżem i marchewką. ( _) Kot jest mięsożercą, na cholerę mu ryż i marchewka? Mięso pewnie w dodatku gotowane? Poczytaj o odżywianiu kota, żeby nie robić mu krzywdy. Biegunka nie jest wymówką do karmienia kota niezgodnie z jego potrzebami.
  • 0
@sillygiraffe XDDDDD
Właśnie przez takie osoby jak ty męczyłam kota biegunką przez dwa tygodnie. Najpierw próba przestawienia z whiskas na mac's, potem na granata pet.
Przy tym cały czas wet, zastrzyki, probiotyk dla kotów. W międzyczasie wet wcisnął mi Royal gastro, nie dałam. Druga weta dalej zastrzyki, kazała dać tego royala przez trzy dni. Dałam, ale kocie oprócz tego zjadalo jeszcze 200g granaty XD

Dalej bez poprawy, przy kolejnej wizycie zastrzyki, wet
@partycja_: To nie ma najmniejszego znaczenia, skąd jest kotek. Przestawianie na inną karmę też powinno robić się z głową. Nie drastycznie, ale malutkimi krokami - dodając stopniowo, po łyżeczce nowej karmy. Taki gotowany kurczak (pewnie jeszcze dajesz pierś) nie ma absolutnie żadnych wartości dla kota. ¯\_(ツ)_/¯ Jak masz zacięcie i chcesz kota dobrze karmić, to pomyśl może nad wprowadzeniem surowego mięsa do diety.
  • 0
@sillygiraffe ależ ma znaczenie skąd jest i co jadł przez pierwsze pół roku życia. Wiem jak się przestawia zwierzę na nową karmę, przed kotem przez 15 lat miałam psy. Na pewno gotowane jest zdrowsze niż whiskas, po którym też miał biegunkę. Nie mów, że lepiej przestawiać whiskas->granata niż gotowane->granata. Ja jestem zdecydowanie za drugą opcją, kupiłam whiskasa ale bolało mnie jak musiałam go dawać kotu.
@partycja_: W pierwszym wpisie nie zawarłaś tych wszystkich informacji, więc wolałam ci napisać, że tak się kota nie karmi. :) Myślalam że piszesz, że kot nie jest z hodowli w kontekście tego, że w takim razie nie musi jeść mięsa, bo z takimi opiniami się też spotykałam. XD