Wpis z mikrobloga

To co najbardziej mnie zaskoczyło wkraczajac w świat ochrony zdrowia w której przyszło mi pracować to ilość brudasów wśród osób 60+. Mój dwudziestoparoletni umysł nie jest w stanie objąć tego jak ludzie, którzy nie są bezdomnymi menelami mogą tak o siebie nie dbać. Rozumiem, że pokolenie 60+ nie wie czym jest antyperspirant, ale przychodząc do szpitala w trybie planowym wypadałoby się umyć. Przecieram rękę pacjenta gazikiem i ze śnieżnobiałego koloru zmienia się w niczym #!$%@? węglem. Babcie i dziadkowie myjcie się proszę.

#gownowpis #sluzbazdrowia #szpital #medycyna
  • 7
@WujaAndzej: Już nawet nie chodzi o zapach, a o sam brud który zalega na skórze. A co najśmieszniejsze, brat pracujący na izbie przyjęć zauważył, że seniorzy z Niemiec, którzy czasami trafiają do szpitala są zawsze wymyci i wyperfumowani.
@prezi139: Najgorsze są stopy ( _) w 90% grzybica paznokci. Całe szczęście, że nigdy więcej nie będę musiała ich badać neurologicznie i schylać się do tych stóp. Mimo to ciężko mi zrozumieć dlaczego one tak cuchną, przecież ci ludzie nie chodzą, głównie leżą, a stopy świadczą przynajmniej o jakimś maratonie świeżo przebiegniętym w gumiakach założonych na gołe nogi.
@prezi139: Najgorsze są stopy ( _) w 90% grzybica paznokci. Całe szczęście, że nigdy więcej nie będę musiała ich badać neurologicznie i schylać się do tych stóp. Mimo to ciężko mi zrozumieć dlaczego one tak cuchną, przecież ci ludzie nie chodzą, głównie leżą, a stopy świadczą przynajmniej o jakimś maratonie świeżo przebiegniętym w gumiakach założonych na gołe nogi.

@Smartass: a wcale XD, starzy ludzie chodzą w jednych
@PiersiowkaPelnaZiol: Mówię o sytuacjach, kiedy pacjenci leżą w szpitalu od kilku dni, są samodzielni(mogą się umyć) i za bardzo się nie ruszają, ew. do łazienki i z powrotem w klapkach, a stopy dalej stanowią broń biologiczną masowego rażenia. Tego zupełnie nie rozumiem. () Woda i mydło cudownie omija te stopy czy co tam się dzieje? XD