Aktywne Wpisy
wilk633 +157
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Bolanrensopot: Albo nie czekaj p------o mi się coś XD, to jest jak nie bierzesz urlopu sorrki
Zwrot podatku, a zwrot nadplaty podatku.
Tak sie sklada, ze nie jest to jakies specjalne wynagrodzenie za urlop, a to co odlozyles w przeciagu roku.
Feriepenger mozna pobrac w zasadzie w dowolnym momencie.
Sa jednak kruczki.
dolicz do tego ok 28% podatku to masz 240NOK zagodzine.....troche sporo jak za kladzenie plytek, na moje malo prawdopodobne
For faglærte: 197,90 kroner
For ufaglærte uten bransjeerfaring: 177,80 kroner
For ufaglærte med minst ett års bransjeerfaring: 185,50 kroner
For arbeidstakere under 18 år: 119,30 kroner
Ale moze byc tak, ze beda ci odciagac 28% od podanej kwoty jaka podalem na gorze.
For ufaglærte uten bransjeerfaring: 177,80 kroner czyli dla niewykwalifikowanych spoza branzy.