Aktywne Wpisy
jackieboy +48
To co mnie zastanawia najbardziej w kwestii #budda - to to, ze ani ja ani żaden mój znajomy o nim nigdy nie słyszał.
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
Mamy 35-40lat, pochodzimy z #lata90, jesteśmy w internecie codziennie (cały zakres od wykopu/twittera po mlh i mameginekolog). Identycznie bylo jakis czas temu z Frizem i lodami ekipy.
Jak działają algorytmy, ze całe spektrum treści nie jest nam podrzucane. ( ͡° ͜ʖ ͡
Milo900 +2
Wiecie co mnie najbardziej dziwi. Ze z tych ludzi ktorych zatrzymali, nikt nie dostal wczesniej jakiegos cynku, ze sa obserwowani czy cos, albo ze od razu po losowaniu by czekał na nich samolot czarter do usa czy tam jakiejś panamy.
Mieli tyle kasy, na bank znali dziwnych ludzi, ktorzy znali kogoś z psiarni itp.
#budda #policja #prawo
Mieli tyle kasy, na bank znali dziwnych ludzi, ktorzy znali kogoś z psiarni itp.
#budda #policja #prawo
tl;dr
Zaparkowałem na czas zakupów przed sklepem Biedronki, ponieważ na całym parkingu w momencie parkowania nie było w ogóle wolnych miejsc. Obok mnie zaparkowane były dwa inne samochody - ich na zdjęciu nie ma, bo zdążyły odjechać.
Sytuacja: wychodzę do samochodu z zakupami, ochroniarz na mnie z ryjem, straszy bagietami, generalnie w mojej opinii zachowanie nieadekwatne do sytuacji, bo wystarczyło poprosić, żebym tak więcej nie parkował.
Sytuacja tak eskalowała, że poszedłem po kierowniczkę, bo ochroniarz w mojej opinii zbyt agresywnie i niekulturalnie się zachował. Kierowniczka przyszła, wzięła stronę ochroniarza, że dobrze zrobił, a na moją uwagę, czy nie mógł kulturalnie tego ze mną załatwić np. z uśmiechem powiedzieć:
Ona mi odpowiedziała, że mają 10 tys. klientów i jakby za każdym mieli
chodzić i "prosić", żeby dobrze parkować to bla bla bla.
Czy ja mam całkowicie inne poczucie kultury i Waszym zdaniem ochroniarz rzeczywiście powinien był mi narobić takiego wstydu przy ludziach? (╯︵╰,)
Wersje rozszerzona, którą puściłem do centrali:
#biedronka #ewakuacjaboners #pytanie #pytaniedoeksperta #prawo #prawojazdy #kultura
Komentarz usunięty przez autora
Głośne pierdzenie w restauracji też nie jest niezgodne z prawem, a jednak kulturalne osoby tego nie robią....
Więc nie rozumiem dlaczego tak bardzo domagasz się szacunku ze strony ochroniarza. On też nie zrobił absolutnie nic niezgodnego z prawem :P
@Kocury: A pomyślałeś może o najważniejszym? Że ograniczałeś widoczność kierowcom wyjeżdżającym z parkingu oraz ludziom wychodzącym ze sklepu? A gdyby za twojego matiza wyskoczył dzieciak pod kola samochodu? Czyja to byłaby wina? Nadal twierdzisz, że wszystko z tobą w porządku? Oprócz regulaminów
@running: bo, skoro
@gnomos: jak najbardziej uważam, że ze mną wszystko w porządku i
@sops: oczywiście.
@witold54: nie, staram się parkować zgodnie z przepisami, zachowując m.in. odpowiednie odległości. Tutaj też byłem i nadal jestem przekonany, że zaparkowałem prawidłowo - dłuższym samochodem by tak się nie dało :)
Oprócz tego co jest ściśle zdefiniowane w prawie jest jeszcze kultura osobista i zdrowy rozsądek albo po prostu #rigcz
Jesli nadal nie rozumiesz dlaczego sam sprowokowałes tą nieprzyjemną sytuację i że to twoje zachowanie w tej sytuacji trzeba piętnować to najwyraźniej brakuje ci
@wrth: oj, widzę, że to szanownemu panu słoma z butów wychodzi ( ͡º ͜ʖ͡º)