Wpis z mikrobloga

O ile na jazdę na rolkach w sposób nie przeszkadzający innym jesteśmy w stanie przymknąć oko (o ile to nie będzie masowe) to taki niebezpieczny sposób jazdy, zagrażający innym, oraz uniemożliwiający bezpieczne wyprzedzanie - to już totalne przegięcie.

https://www.facebook.com/IDRJaworzno/posts/1929121307181741

#velostradajaworzno #rolki #jaworzno #rower
Pobierz
źródło: comment_l78jJhgUgMCMqDpVqd5Rt4Skp1GCWDF6.jpg
  • 60
@demoos #!$%@? jak zwierzęta, nowy ładny asfaltowany chodnik i bez problemowo można zjechać gdy piesi to nie, po środku drogi debilki zablokują i cieszą patologiczną mordę.
@demoos W sensie sam byłem się przejechać specjalnie na rolkach ale przez to jakie wyczyny odjebują tam ludzie to jedyne z czym się spotykam jeżdżąc po asfalcie to ze wrogością.
a teraz sprawdź kiedy ma być po prawej, czy aby nie poza terenem zabudowanym ;)

@demoos: Wiesz, myślałem, że jak nie znasz przepisów to chociaż to sobie sprawdzisz. Rolkarz wedle kodeksu drogowego jest traktowany jak pieszy.
@kacper1302: ja wrogo? No co Ty.

Śmieję się z tekstów typu "gdybym nagrywał rowerzystów to...", bo największa zarazą na naszych drogach są kierowcy osobówek, mający 90% przepisów w dupie, bo przecież droga zła, debil znaki stawał etc

@demoos: rowerzysci juz na pierwszym zdjeciu powinni zadzwonic dzwonkiem, rolkarze zjechali by i umozliwili przejazd rowerzystom bez przyhamowania, tak jest w krajach gdzie rower to nie rzadkosc na chodniku. W de, nl, uk jak jedzie za toba rower to dzwoni z daleka dzwonkiem bys ty mial czas zejsc troche w bok i wymija. Bez tamonia, bez nerwow, nikt dzwonka nie odbiera jak atak, a czesto i sie ktos przywita, albo podziekuje
@demoos: mam coraz czesciej wrazenie ze ta smieszna sciezka jest kompletnie z dupy. tam jest takie skupisko dzbanstwa i debilstwa ze powinien tam byc co 100m ktos z kijem zeby tych debili #!$%@? po plecach.

jedzie taki czesiu z hehe zonkom i widzi 2 osoby ktore go nie widza i nawet dzwonka nie uzyje. po to on jest. widzisz kogos to go uprzedzasz ze jedziesz i dzwonisz. jak nie masz dzwonka