Wpis z mikrobloga

Tak sobie ostatnio pykam w mafię 3, mam już 3 bossów (czarna laska, alkoholik i vito). Dla alkoholika i vito mam po 2 misje (jedna to przydziel dzielnicę, a druga to ukradnij ciężarówki), a dla murzynki mam tylko 1 misję z kradnięciem ciężarówek z bronią.

1. Żeby zrobić misje z przydzieleniem dzielnicy, muszę zrobić kolejne zadania fabularne? Mam 3 zadania fabularne w 3 różnych dzielnicach (jeszcze nie przejętych).

2. Czy te zadania z kradnięciem ciężarówek to są takie bezsensowne wypełniacze które można powtarzać bez końca? Zrobiłem po jednym takim zadaniu dla każdego bossa i w sumie nic na tym nie zyskałem (zyski dla bossów się nie zwiększyły) a zadania dalej wiszą. Na razie olałem te zadania, bo ciężko je ukończyć ze względu na pościgi, poza tym mam wrażenie że nic na nich nie zyskuję i tylko tracę czas.

3. Jak sobie radzić z pościgami? Jak wracałem z ciężarówką to mnie napadali jakieś gangusy - próbowałem do nich strzelać z pojazdu, czasem się udawało jeden samochód unieruchomić ale nigdy mi się nie udało w trakcie pościgu pokonać wroga, zawsze mi przestrzelali opony i musiałem wyjść z auta a później mnie rozwalali. Nie wiem jak sobie radzić z takimi potyczkami :/

#ps4 #mafia #mafia3 #gry
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nielegalny_imigrant: ad1 tak fabularnie się pojawi możliwość oddania dzielnicy pod kontrolę wsólnikom,
ad2 te zdania się będą pojawiać tak długo, aż nie nabijesz tego wskaźnika hajsu do maksimum
ad3 w trakcie pościgu obracaj kamerę do tyłu i czekaj, aż Lincoln wyceluje automatycznie w jakąś część auta(w co celuje się chyba zmienia r1 lub l1) i jak wskaźnik na celu zrobi się zielony wtedy strzelaj.
  • Odpowiedz
@gappaz: ad2) ale te zadania nabijają dodatkowe zyski? bo odniosłem wrażenie że nic się nie zmieniło po tym, jak te zadania kończyłem (ale mogłem przeoczyć, jak będę grał to sprawdzę jeszcze raz)
ad3) ale jeżeli obrócę kamerę do tyłu to nie będę widział gdzie jadę i kraksa pewna :D
  • Odpowiedz
@uhceiP: nudna... Bylam wielka fanka 1 i 2 czesci. Ta jest c-----a, ze szkoda czasu na nia. Lezy mi na polce juz 2 lata. Przeszlam moze polowe i nie chce mi sie dalej. Sterowanie dretwe,misje te same.
  • Odpowiedz
@uhceiP: szału nie ma, ale nie mam teraz nic lepszego do pogrania z plusa, gra nie wciąga, interfejs bardzo dupiaty, mało wyraźne dialogi, czasem mam problemy żeby ze słuchu zrozumieć co gadają, no i jest bardzo powtarzalna, baaaaardzo :/

sama rozgrywka jest nawet przyjemna, fajnie się jeździ samochodem, nawet fajnie się walczy, szczególnie że jest wspomaganie celowania - a ja w strzelanki jestem d--a wołowa i tylko takie gry mi
  • Odpowiedz
@gappaz: mam pytanko jeszcze jedno - zrobiłem te zadanka z ciężarówkami i teraz mam zadania "maksymalne zyski" - ale nie ma żadnego znacznika na mapie - czy to oznacza, że na tym etapie gry biznesy mają maksymalne zyski i aby te zadania odblokować, muszę lecieć dalej z fabułą?
  • Odpowiedz