Wpis z mikrobloga

#150perfum #perfumy

3/150

Valentino Uomo (2014)

Nie ma co się oszukiwać, ale podobieństwo Valentino Uomo do zapachów z serii Dior Homme jest ewidentne. Uomo to dla nich taki trochę brat, ale na pewno nie bliźniak, bardziej przyrodni jeśli już mieliby być rodzeństwem. Jest z nich też najbardziej męski. W moim mniemaniu Valentino jest bardziej Uomo niż Diory są Homme, a to pewnie za sprawą braku tego wyraźnego, pudrowego charakteru, którego niektórzy nazywają szminkowym. Valentino wydaje się być słodszy i bardziej bogaty, da się wyczuć więcej składników niż w Diorze, np. kawę, czekoladę czy orzechy, chociaż tak naprawdę oba stoją na wysokim poziomie i jeśli miałbym wybrać którego wole to musiałbym się poważnie zastanowić. Valentino jest naprawdę świetną opcją na jesień, jest bardzo dobrze odbierany przez otoczenie i jest po prostu sexy. Do tego ma wyważone parametry i z umiarkowaną projekcją daje o sobie znać przez dobre 5 godzin. Ostatnio trochę niedoceniany, ze względu na cieszący się wielką popularność flanker Uomo Intense. Na codzień Uomo, na wieczorowe wyjścia Intense i więcej do szczęścia nie trzeba :) Kobietom też się podoba także jak po testach Wam przypadnie do gustu to warto brać bo pogoda jest teraz stworzona dla niego. Plusik dla Valentino też za flakon, chociaż swego czasu był na niego ostry hejt ze strony śmiesznych, amerykańskich youtuberków. O wersji Intense zarówno Valentino jak i Dior na pewno tez napiszę, bo właśnie jutro do mnie leci dekant Valentino od jednego z wykopowiczów, także w podobnych klimatach jeszcze kilka zapachów na pewno krótko opiszę.

typ: sweet-gourmand
zapach: 8/10
trwałość: 7/10 (do 8h)
projekcja: 7/10 (umiarkowana, ale przez 4-5h czuje, że nimi pachne bez obwąchiwania się)
cena:157 zł na e-glamour za 100 ml! świetna okazja
podobne: Dior Homme, Dior Homme Intense, Valentino Uomo Intense

zdjęcie moje jakby co
Pobierz
źródło: comment_UfvcP6wuuqqwtlhdy3Zh2Q0pyhCfVmnK.jpg
  • 83
@cozrobiszjaknicniezrobisz: do Encre podobny jest ten
https://www.parfumo.net/Perfumes/Dsquared/He_Wood_Rocky_Mountain_Wood
Ale jest mniej mroczny, pachnie mokrym lasem. Super zapach który pasuje na każdą okazję , do noszenia na co dzień w przeciwieństwie do Encre.
Co do Gucci to ciężko znaleźć coś podobnego. Wg opinii be necie najbardziej podobny jest stary Dior Fahrenheit. Ale to i tak wg mnie jest duża różnica między nimi.
@dr_love: to normalne, ze po probce aqua di gio(ktora byla z austrii i byla zajebista, mocno trzymala i ogolnie kozak) kupilem 100ml z iperfumy i to jest totalne gowno i pachnie jak jakas podrobka? psikam po 4 razy i nie ma nawet cwiartki tego co 1 z tej probki, a kosztowalo #!$%@? pln...
@lolo555: może być, że np. masz starą próbkę, a Acqua przeszła reformulacje czyli zmienił się skład perfum, rozwodniono je albo ukrócono parametry. Niestety w czasach gdy marki idą w kase, jak coś się dobrze sprzedaje to potrafią to #!$%@?ć, żeby zarobić jeszcze więcej. Dadzą gorsze składniki a i tak pojadą dalej na renomie. Z tego słynie m.in Yves Saint Laurent, który notorycznie niszczy perfumy. które były zajebiste (Kouros, Body Kouros, La
@dr_love: L.12.12 Vert de Lacoste zielony, już nigdzie tego nie mogę znaleźć, wiesz może czy da się to jeszcze kupić? Albo coś podobnego, kiedyś mi się bardzo podobał ten zapach. Co o nim sądzisz?
@Tiempo: mój stary jest fanatykiem lacostów... a tak na serio to nie mój stary a dobry znajomy jest fanatykiem Lacostów i ma je chyba wszystkie. Ja po powąchaniu każdego z nich miałem ochotę jak najszybciej zapomnieć o tym traumatycznym przeżyciu.
Nie wiem czy da się to kupić, dla mnie one wszystkie, czerwone, białe, niebieskie i zielone są beznadziejne, nietrwałe i syntetyczne. Jedyny. którego szanuje to Essential. Podobnego też nic nie znam