Aktywne Wpisy

yahoomlody +131
PSP to było genialne gówno i nikt mi nie powie, że nie. Pamiętam, że kupiłem sobie w gimnazjum w 2009 za ciężko zarobione pieniądze za chodzenie jako ministrant po kolędzie i to było nadrabianie lat z podstawówki jak koledzy mieli GameBoy colory, a ja nie. Ile tam genialnych gierek było jakich nie miałem na PC to się nie zliczy, nawet #gadugadu na tym używałem, oglądałem filmy na dużym ekranie jak sobie gdzieś
źródło: NOWA-PSP-3004-SLIM-PIANO-BLACK-GRATISY-GWAR-GRY
Pobierz
R_O_T_T_E_N +285
źródło: temp_file1299302406352500657
Pobierz

Byłem na odbiorze mieszkania i skrzynka ze światłowodem jest w innym miejscy niż na planie.
Normalnie powinna być po lewej na dole od drzwi wejściowych gdzie by znikła w szafie. A jest po prawej gdzie będzie cały czas na widoku.
Teraz wykonawcy kręcą nosem. Najpierw zaproponowali aby zostawić i za to zamontować domofon z wideo xD
Potem dzwonił elektryk aby nie przestawiać bo będzie musiał spawać światłowód i kuć podłogę tylko "wsunąć" skrzynkę w ścianę. Co też średnio mnie urządza, bo wciąż będzie widoczna. I jak znam życie nie wsunie jej na równo z ścianą tylko będzie wystawać.
Pytanie do ludków z IT, spawanie światłowodu faktycznie jest takie trudne? Elektryk mówi, że skomplikowane i coś się może po drodze zepsuć.
Tylko co mnie to obchodzi, że muszą kuć i spawać, jak kupuję mieszkanie za 400 000 i będzie ta skrzynka za każdym razem mnie #!$%@?ła.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Tylko pytanie jak wyglądają poprawne pomiary? xD Jak poznam, że są ok?
"A może zamiast tego kupię państwu lampę?"
xD
A poważnie światłowody powinny być już i tak prześwietlone i tłumienie powinno być w dokumentacji... Czyżby na budowie nigdy nie było reflektometru a wpisy z dokumentacji są "randomowe z głowy"?
I tak pewnie jest 5e, więc parametry spełni prawie każdy kabel, ale dla własnej satysfakcji możesz ich pomęczyć.
Wyników oczywiście nie ma
źródło: comment_e4LXtRMUNHbiXwMvUYqZ26qHqJUbdKPz.jpg
PobierzNo może z wyjątkiem długości tej drugiej skrętki.