Mirki, sprzęgło mi skrzypi okropnie przy wciskaniu, a raczej chyba pedał, bo dźwięk na pewno nie dochodzi spod maski Powiecie mi może gdzie szukać usterki, jak ją naprawić? Golf 3 jest to istotne #mechanikasamochodowa #pytaniedoeksperta #samochody #golf
@Karpovitch: w felicji miałem zwykły zawias na sprzęgle i linka szła od pedału do skrzyni biegów. W golfie może być podobnie @Amestris: u mnie na jakiś czas pomagało wd40 ale ostatecznie pedał się złamał i musiałem kupić nowy zestaw pedałów. Koszt na szrocie jakieś 30zł A i wrażenia z jazdy 30km bez sprzęgła - bezcenne ( ͡°͜ʖ͡°)
@golf3cabrio @Karpovitch @volion @MalyGrubyKotekzPuszystymOgonkiem Od kilku dni już nie skrzypi, ale niedługo pewnie znowu zacznie. Spróbuję najpierw posmarować. Jak nie przejdzie całkiem to będę szukać głębiej. Ale dzięki za sugestie, na pewno się przydadzą ;)
@MalyGrubyKotekzPuszystymOgonkiem: Do zerwanej linki sprzęgła wzywałeś lawetę ? Przecież można jechać, mi się kiedyś zerwała 70km od miejsca docelowego w dosłownie szczerym polu i dojechałem na miejsce docelowe a stamtąd jeszcze do mechanika :D
Powiecie mi może gdzie szukać usterki, jak ją naprawić?
Golf 3 jest to istotne
#mechanikasamochodowa #pytaniedoeksperta #samochody #golf
Ja bym obstawiał że zawias sprzęgła skrzypi.
@volion to coś poważnego? Drogo mnie wyniesie naprawa?
@Amestris: u mnie na jakiś czas pomagało wd40 ale ostatecznie pedał się złamał i musiałem kupić nowy zestaw pedałów. Koszt na szrocie jakieś 30zł
A i wrażenia z jazdy 30km bez sprzęgła - bezcenne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Karpovitch
@volion
@MalyGrubyKotekzPuszystymOgonkiem
Od kilku dni już nie skrzypi, ale niedługo pewnie znowu zacznie. Spróbuję najpierw posmarować. Jak nie przejdzie całkiem to będę szukać głębiej. Ale dzięki za sugestie, na pewno się przydadzą ;)
Przecież można jechać, mi się kiedyś zerwała 70km od miejsca docelowego w dosłownie szczerym polu i dojechałem na miejsce docelowe a stamtąd jeszcze do mechanika :D