Wpis z mikrobloga

Halo #lodz jak Wam się żyje w tym mieście? Jak koszty? Jest co robić wieczorami? Teraz mieszkam we Wrocławiu i szukam jakiegoś porównania :)
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@austra ja mieszkam w Uć od 3 lat i przyznam, że mimo fatalnego pierwszego wrażenia znalazłam tu swoje miejsce na Ziemi. Ludzie są życzliwi, patologie takie same jak w innych miastach, kamienice w remontach (ergo niebawem będzie ślicznie), jest dużo parków. Jedyna poważna wada to korki. Ale jak korzystasz z komunikacji miejskiej to nie odczujesz tego tak bardzo.
  • Odpowiedz
@CiemaBojowa: No zależy gdzie, jak jedzie się autobusem albo tramwajem który jedzie ulicą razem z samochodami to samochodem jest szybciej i wygodniej niż komunikacją.
  • Odpowiedz
@epll z reguły tramwaje są uprzywilejowane i dojeżdżają do celu szybciej. No chyba, że Janusze drogę zastawią bo jak może tak być żeby biedni dojechali szybciej od niego.
  • Odpowiedz
@austra: Żyje się bardzo dobrze. A stereotypy to wiesz mam nadzieje jak traktować. A właśnie pożegnałem ziomow z Wrocka, którzy bardzo chwala Łódź i widza olbrzymie zmiany. Oczywiście festiwal światła tez im się bardzo podobał :)
  • Odpowiedz
  • 1
@austra pomoge ci jest grupa na Fejsie Łódź mieszkania wynajem bez prowizji ja znalazłem. Tam za 1200 43m. Łódź górna z przeprowadzka cóż własne auto i worki z ciuchami ksrtkny etc
  • Odpowiedz
@austra: Moim zdaniem całkiem dobrze, na pewno ma ogromne perspektywy. Coraz więcej wydarzeń kulturalnych, a jak ci mało to szybko można podjechać do Wawy xD Minusem jest komunikacja samochodowa, ale wbrew temu co niektórzy mówią nie jest to wina władz lecz po prostu bardzo mocno rosnącej liczby samochodów w połączeniu z wąskimi ulicami w bardzo rozległym centrum. Moim zdaniem MPK zorganizowane jest całkiem dobrze (chociaż często się spóźniają autobusy jadące
  • Odpowiedz