Aktywne Wpisy
zeszyt-w-kratke +54
#powodz
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
Tikyo +617
#powodz Przed chwilą wywiad z Ukraińcem, który pomaga przy budowie wału. Powiedział, że musi pomagać bo tu mieszka. Mam nadzieję, że chodź trochę to trafi do szurów anty ukraińskich
https://www.facebook.com/orangepolska/posts/2063246900361530
#ios #orange #scam i może #niebezpiecznik bo w sumie nie wydaje się to w 100% legalnym działaniem
1. SMS na odpowiedni numer (to nie ten przypadek)
2. Wpisanie na stronie internetowej numeru telefonu, a następnie przepisanie kodu otrzymanego SMS (to prawdopodobnie ten przypadek). Dodam, że przepisanie kodu jest możliwe nie tylko na stronie aktywujacej, ale bywa wykorzystywane w oszustwach na Facebooku (fałszywe wiadomości, konkursy, itp.). Jeśli to ten sposób, nie ma szansy na odzyskanie pieniędzy, bo SMS z kodem jasno informuje o opłatach. Trzeba być idiotą, aby przepisać kod nieświadomie.
3. Tzw. WAP billing lub direct billing. Aktywacja następuje z internetu mobilnego, na stronie internetowej lub w aplikacji. Przycisk aktywujacy powinien nazywać się kupuje i płace, zamawiam i płace, zamówienie z obowiązkiem zapłaty lub inaczej ale równoważnie. Znane są przypadki, gdy na telefony z małymi ekranami, wystarczalo kliknięcie reklamy do aktywacji. Ale z opisu wynika, że nie jest to ta