Aktywne Wpisy
teslamodels +123
Mój największy życiowy sukces to brak gówniaków.
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°
czarna-malwa +25
Jestem absolwentem informatyki, aczkolwiek poszedłem na te studia tylko dlatego, że byłem dobry z matematyki(zdałem maturę rozszerzona na poziomie 80% i angielski na 90%). Do drugiego roku studiów nie wiedziałem co to znaczy prawdziwe programowanie, od drugiego roku zacząłem tworzyć własne projekty i poza szkoła przerabiać tutoriale z internetu i po prostu kodować. Udało mi się stworzyć dwie aplikacje w javie, springu i hibernate. Po 2 roku miałem odbyć praktyki więc zacząłem szukać stażu, jednak większość firm oferujących staże w ogóle się nie odezwała, kilka już w marcu miało zamkniętą rekrutację(swoją drogą ciekawe, że na wakacyjne staże rekrutują już w styczniu), do kilku firm zostałem zaproszony, jednak testy moim zdaniem były przesadzone - w ogłoszeniach wymagali wiedzy akademickiej a pytali o naprawdę ciężkie rzeczy, których na uczelni nigdy nie słyszałem - zresztą od innych osób usłyszałem to samo.
Dostałem się tylko na jeden 3 miesięczny, aczkolwiek bezpłatny staż. Wybrałem się na niego i szczerze mówiąc zbyt dużo się nie nauczyłem. Po stażu zacząłem szukać pracy i co? Firmy dalej nie odpowiadały, pomimo iż wymagali tylko minimalnego doświadczenia komercyjnego, które miałem. Byłem na kolejnych kilku rozmowach no i dramat, szukałem pracy w backendzie a na rozmowie pytali mnie w jakim stopniu znam angulara albo reacta, zostałem też dość solidnie przepytany z html/css/js/jquery pomimo iż podkreślałem, że bardzo słabo orientuję się we front-endzie a dostawałem pytania na temat dość zaawansowanych rzeczy związanych z frontem.
Ogólnie szukałem ponad pół roku pracy jako programista i sobie odpuściłem, ponieważ teraz serio ciężko nawet studentowi o pracę.
Znalazłem za to pracę jako administrator, pomimo iż dość średnio znam linuxa i basha, jednak pracodawcy są ze mnie zadowoleni więc chyba jest OK.
#programowanie #naukaprogramowania #pracait
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
@AnonimoweMirkoWyznania: jakie na przykład?
Bo z doświadczenia wiem, że dla he he studenciaków ciężkie to są pytania o memory model w Javie, czy immutability.
Komentarz usunięty przez autora
1. CV napisane za pomocą strony overleaf.com w latexie, proste, przejrzyste, u góry
@RoastieRoast: masz odpowiedź w głównym wątku. Javowców się namnożyło więcej niż biedronek azjatyckich. Teraz na topie jest JS.
jak z tych 200-300 osób 70% ma problemy z podstawami chociażby SQLa to się nie dziw, że nikt ich nie chce :D
@AnonimoweMirkoWyznania: nadal nie wiesz
witamy w prawdziwym życiu ( ͡° ͜ʖ ͡°)