Wpis z mikrobloga

Mam pytanie. Dlaczego tak bardzo zależy Wam na zmianie definicji małżeństwa? Czemu nie chcecie aby pary homoseksualne nazywały się nie wiem np. homożeństwem, ożeństwem, związkiem partnerskim czy jakkolwiek inaczej tylko tak zawzięcie walczycie o tę konkretną nazwę? Pytam serio.

Proszę o odpowiedzi bez wycieczek osobistych.

#lgbt #geje #dziki #jelenie #bekazkatoli
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To niestety otrzymasz teraz wielki szok informacyjny, ale ...

@gzres: Doskonale rozumiem, że każdy może adoptować dziecko niezależnie od orientacji seksualnej. Polskie prawo w żadnym miejscu nie dyskryminuje homoseksualistów i tego w żadnym wypadku nie chciałbym zmieniać.

czy wystarczyłoby Ci, żeby takiej parze nie dawać tych "dodatkowych" punktów za bycie w małżeństwie czy może wolałbyś zabrać takie prawo
  • Odpowiedz
czy istnieje jakieś uzasadnienie pozareligijne?

@gzres: Tak. Wiele badań - przytaczanych też niejednokrotnie na Wykopie - wskazuje pewnie korelacje między zachowaniami homoseksualnymi i pedofilskimi, co za tym idzie zwiększoną reprezentację pedofili w tej grupie (nie pora na dyskusje o ile, niektórzy podają mnożnik 20, dla mnie wystarczyłby 1.5). Wynika z tego, że dziecko trafiające do normalnej rodziny ma mniejsze szanse na bycie przez swoich rodziców wykorzystywanym seksualnie - uważam więc,
  • Odpowiedz
@husspol: W źródle, które podałeś nie ma tego o czym mówisz – jeśli p-----l, będący mężczyzną zabawia się z małym chłopcem, nie oznacza to, że jest homoseksualistą – w kontaktach z dorosłymi może preferować kobiety.
@slepywidzi: Mój angielski chyba trochę nie domaga, albo nie ma tutaj nic, co odnosi się do mojej wypowiedzi, mógłbyś ewentualnie streścić?
  • Odpowiedz
@husspol:

Tak. Wiele badań - przytaczanych też niejednokrotnie na Wykopie - wskazuje pewnie korelacje między zachowaniami homoseksualnymi i pedofilskimi, co za tym idzie zwiększoną reprezentację pedofili w tej grupie

Czy gdyby czysto teoretycznie się okazało, że badania, które czytałeś są błędne, a nowe badania, które nie zawierają owych błędów wskazują, że takiej korelacji nie ma - czy zmieniłbyś zdanie?
  • Odpowiedz
Oczywiście nie chcę tu napisać, że każdy homoseksualista jest pedofilem czy każdy p-----l jest homoseksualistą, jednak jest to grupa z większą ich ilością niż średnia (o wiele wyższa niż w Kościele, bo pewnie zaraz komuś się temat skojarzy).

@husspol:

Nie ma takich badań, są badania z których wynika, że p-------a nie ma nic wspólnego z orientacją seksualną. Jeśli kogoś pociągają kobiety albo mężczyźni, to nie dzieci, bo dziecko nie ma
  • Odpowiedz
Czy gdyby czysto teoretycznie się okazało, że badania, które czytałeś są błędne, a nowe badania, które nie zawierają owych błędów wskazują, że takiej korelacji nie ma - czy zmieniłbyś zdanie?

@gzres: Krótko mówiąc: nie.

Szerzej pisząc, pytałeś czy istnieje jakieś uzasadnienie pozareligijne, podałem jedno, które wydaje mi się bardzo ważne. Pewnie znalazłbym coś jeszcze (albo i nie), ale to - pozareligijne -
  • Odpowiedz
@husspol: Zadałem to pytanie z prostego względu - nie ma sensu marnować naszych wzajemnych czasów, uprościliśmy sobie zbędną dyskusję na źródła.

Plan, którego podstawową komórką jest mężczyzna, kobieta i ich dzieci.

Skąd to wiesz? Skąd ta informacja? Czy czerpiesz bardziej z biblii czy ze swoich obserwacji? Skąd wiesz jaki jest boski plan?
  • Odpowiedz