Wpis z mikrobloga

Misie kochane. Chciałbym zorganizować wycieczkę dla kilku osób (tak około 6+) w jakieś miejsce typu park strusi czy też takie coś jak w Szymbarku jest ale nie żeby było jakoś bardzo daleko, powiedzmy że tak do 50km od #trojmiasto
Ludzie najczęściej oglądają tylko to co jest w miastach #gdynia #sopot #gdansk ale nie to co jest dookoła ;] Dlatego chciałbym sam coś też zobaczyć i pokazać kilku osobom że poza miastem też są fajne miejsca ;]

Jak byście znali coś fajnego byłoby miło ;] wiele by mi to pomogło :)

Sam znałem tylko Szymbark (byłem tak hhohoohohoho dawno temu i ponoć bardzo się zmieniło więc na liście jest), fermę strusi (nigdy dziadów nie widziałem a chciałbym też zjeść takie jajo :P więc na liście też jest) ale co po za tym?

Oczywiście na liście chciałbym zamieścić kilka miejsc byśmy je grupką sami wybrali, a potem reszta by była realizowana jakby wszystkim by się spodobało ;]
  • 9
@KosmicznyPolityk: Polecam Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku. I na bramie z przewodnikiem zejść całą trasę. Deskę pokaże, Dom sybiraka, Bunkier, Krzywy dom. Z rodziną w te wakacje byłem i zarówno 10 latka jak i 30 czy 60 latkowie byli zainteresowani. Na koniec można sobie kiełbaski usmażyć nad ogniskiem (niedrogo, Przewodnik darmowy)
40 minut dalej zamek w Bytowie można zwiedzić.

Przy okazji można wejść na wieżę widokową na Wieżycy. (
@KosmicznyPolityk: Nie wiem czy ci pomoże, ale co mi przychodzi na myśl to: we Wdzydzach jest bardzo fajny skansen, po drodze w Kościerzynie muzeum kolejnictwa, kawałek dalej w Łubianie można zwiedzić fabrykę porcelany. Za Przywidzem jest Świat labiryntów, ale nie wiem czy działa o tej porze. Za Kartuzami jest Kaszubski park miniatur, a w Pępowie muzeum VW. W drugą stronę macie obóz koncentracyjny w Sztutowie. Koło Starogardu w Owidzu jest nawet