Wpis z mikrobloga

spirala nienawiści się coraz bardziej nakręca.

@Wejszlo: Z drugiej strony być może doprowadzenie do polaryzacji spowoduje pewną refleksję na ten temat u wielu "niby wierzących" i ich ateistyczny coming out. Pod tym względem efekt dla ateistycznej sprawy może być pozytywny
  • Odpowiedz
@John_Sweet: tu chyba chodzi o wpasowanie się w czas wyborów. W poprzednich wyborach biliśmy się na korupcję i podsłuchy, teraz bijemy się o inne rzeczy.

I jak już ktoś wspomniał, podział poglądów na czarno-białe, żeby nie trzeba za dużo myśleć przy wyborze.
  • Odpowiedz
@PDCCH: dopóki nasi rodzice i dziadkowie żyją to nie ma szans na masowy coming out. A do tego weź pod uwagę ile jest w naszym społeczeństwie normików, którzy są katolikami bo czemu nie, od urodzenia jest to po co to zmieniać skoro nie ma z tym związanych większych zobowiązań?
  • Odpowiedz
ile jest w naszym społeczeństwie normików, którzy są katolikami bo czemu nie

@Wejszlo: wiesz, to tez nie jest tak, moi dziadkowie i moi rodzice do kościoła nie chodzili, a ja mimo że mam ponad 40 lat nie jestem ochrzczony, co jest dość nietypowe. Moje dzieci też oczywiście ochrzczone nie są, bo udało mi się żonę nawrócić na ateizm zanim mieliśmy dzieci i zanim została moją żoną ;)

Tu właśnie o tych
  • Odpowiedz
Psujące wizerunek normalnych ateistów

@Wejszlo: @Bartpabicz: ateista i wykopowy ateista, to zupełnie dwa różne stany, które niczego ze sobą nie mają wspólnego.

Wykopowi ateiści odreagowują fakt, że mamusia kazała przez x lat chodzić na mszę a on nie miał tyle jaj, by powiedzieć "nie, nie chce mi się", próbują się dowartościować zwalając winę na wszystkich katolików, gdy tymczasem to patologia jest i była najczęściej w ich domu: w ich
  • Odpowiedz
@dqdq1: Nie wiem, domyślam się, że nie. Zgłoś do zarządu dróg, nie wolno tak wieszać w samowolce ogłoszeń. Zrób fotkę treści i nawet zawiadomienie na policję, czy coś możesz dać. Ale zaczął bym od zarządu dróg.
  • Odpowiedz
@simperium co do wykopu, to to wygląda jak całkiem nieźle zaplanowana akcja, te same osoby komentujące sobie nawzajem po kilka - kilkanaście wpisów dziennie na ten sam temat. Codziennie powtarzanie tego samego xD przypadki się zdarzają, ale chyba nie aż takie
  • Odpowiedz
@Wejszlo: nie wiesz, jak działa magia filmu?ktoś z powodu jego obejrzenia, może sobie darować dalsze uczestnictwo w Kościele. Oczywiście to raczej nie będzie turbokatol tylko człowiek, który ma wątpliwości i potrzebuje bodźca.
  • Odpowiedz
Brawo, super dojrzałe zachowanie. Psujące wizerunek normalnych ateistów, zamiast prowadzić do coraz większej akceptacji braku wyznania to ludzie teraz będą się bawić w jakieś gimbusiarskie odpały przez które wzrośnie nienawiść do takich osób jak ja i raczej za zbyt mądrych nas nie będą mieli.

Trzeba zmniejszyć udział kk w kraju, co głównie musi zrobić władza, ale nie nakręcać gownoburze

@Wejszlo: ciekaw jestem jaki ty masz wpływ na rzeczy o których piszesz
  • Odpowiedz