Temat wałkowany wiele razy, od kilku lat używam wyłącznie samsungów s5,s6,s7, obecnie note 8. W między czasie kupiłem macbook air, który w swojej cenie (3800 zł) bezsprzecznie mnie zaskoczył oferując wiele więcej niż konkurencja. Pytanie jak to jest do końca z iphonami, cena nie gra zbytnio roli - biorę na firmę a telefon jest narzędziem pracy. Obecnie weszły xs i xs max, interesuje mnie xs max 64 GB. Jakie macie opinie przechodząc z flagowców androida na ios? w internecie artykuły mam wrażenie, że są mocno clickbaitowe. Od czasu zakupu aira co jakiś czas właśnie wraca do mnie ten temat, czy czekać na mate 20 pro czy zaryzykować xs max ? podoba mi się sam desing ios 12 jeżeli mam być szczery w porównaniu do androida - belka powiadomień itp.. nie podoba mi się podobno brak możliwości zmiany domyślnych aplikacji?
@cr6d: to akurat najmniej - mam i słuchawki przewodowe i bezprzewodowe. Tak najbardziej denerwujące w samsungu są mega opóźnione aktualizacje anroida - 8.0 dostałem 7 miesięcy po premierze z tego co pamiętam... no i ten ekosystem znam już na wylot. W iphone zdecydowanie podoba mi się wygląd - wersja gold w xs max. Iphone miałem dawno dawno temu i nawet nie pamiętam już jego eko systemu (to było coś pokroju
@Qwik3: Tak ale nie chcę w to wchodzić do końca bo macbook jest tylko wyjazdowo np gdy jadę na spotkanie z klientem. Natomiast większość dnia pracuję w biurze na stacji roboczej na windowsie. Generalnie bardziej zastanawiam się android vs ios jak wygląda to w praktyce... znajomi iosa mimo wszystko sobie chwalą.
@kloner: najlepsza decyzja ever jaką mogłem podjąć to była migracja z Androida na iOS - od 10 miesięcy zadowolony posiadacz iPX 64 space gray here. Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko prywatnego macboka ale to się zmieni szybciej niż Microsoft wydaje kolejne Windowsy bo widzę, jak to wszystko ze sobą współdziała to aż ochota korzystać. No i aktualizacje mam od razu a nie po roku jak na Androidzie jak
@Qwik3: @bartfto: @Singularity00: @Indeks: @chrystusie: a czego wam naibaddziej brakuje z urzadzen androidowych ? Bo martwi mnie brak diody z powiadomieniem i brak mozliwosci zmiany domyslnych aplikacji ? Macbooka bardziej lubie za aprzet, macos jest ok ale nie czuje jakiegos wow wzgledem windowsa. Cos dziala lepiej na macos a cos innego na windows. Dzwonek to nie problem.. :-)
@kloner: Diode powiadomień masz na 90% urządzeniach z Androidem a domyślne aplikacje możesz zmieniać bez problemu. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem pytanie.
@kloner: szczerze to diody powiadomień mi aż tak nie brakuje - jak wyciszę telefon to po prostu patrzę na niego co jakiś czas. Na upartego można włączyć błysk diody flash do powiadomień ale działa to dziwnie jakoś moim zdaniem i nie ma większego sensu. Aplikacje domyślne mi tam bardzo pasują, są dopracowane i po prostu ładne i wygodne - nie wiem co w tym ludzi drażni... W sumie to brak
@Qwik3: @Singularity00: chodzi mi np o zmiane safari jako domyslnej przegladarki.. w firmie i na air korzystam z opery i chce utrzymac synchronizacje.. jest to mozliwe ? :-)
@kloner: o ile jest w ogóle opera na iOS to nic nie stoi na przeszkodzie by używać innej aplikacji niż domyślna... tylko, że te domyślne są na prawdę dobre i szczerze polecam Safari szczególnie, że Opera od dawna nie jest już Operą tylko Chrome i inną skórką i paroma bajerami ;/
@kloner: ups, wyżej źle zawołałem xD Opera na iOS dopiero nadchodzi https://dailyweb.pl/opera-touch-wreszcie-na-ios/ po długim okresie braku nowych wersji. Nadal polecam jednak nie przerzucać się od razu na zamienniki tylko poużywać trochę tych od Apple
Przetestuje ale na macu safari zupelnie mi nie wchodzilo. W operze uwielbiam widget messangera w lewej belce. Po utworzeniu skrotu wysuwa sie na ustalona szerokosc. Nie musze caly czas miec otwartej strony.
Pobawiłem się chwilę X-em w X-kom i decyzja padła żeby jeszcze poczekać na mate 20 pro - chcę zobaczyć co zaoferuję. Generalnie nie jest źle, natomiast 5,8 jest tak ciut za mały - optymalne chciałbym 6,1 tak jak p20 pro. Natomiast sam eko-system działał równie płynnie i szybko jak na note 8 generalnie tutaj różnicy nie odczułem.
est jakaś możliwość zmiany na bardziej stonowane kolory?
@kloner: tapetę możesz zmienić i to tyle. Ponoć w iOS13 ma być czarny motyw bo w 12 skupili się na wydajności. Ekrany OLED aż się o to proszą... ale moim zdaniem już teraz ios jest ładny, a już na pewno od Androida ładniejszy. Póki w PL nie będzie esim to nie skorzystamy z nowości w xs/xsmax gdzie właśnie można skorzystać z dual
@Singularity00: Rozważałem właśnie XS Max i w sumie dalej rozważam z tym, że właśnie note jest ciut ciut za duży i za ciężki (200gram) i szukałem czegoś 6,0-6,1 ale pewnie bym w xs uderzał. Android zdecydowanie jest brzydki dlatego mam wgrane motywy z samsung themes + pakiet ikon bo inaczej to masakra straszna, natomiast lubie ciemniejsze kolory windows caly czarny + opera tez z ciemnym motywem wlaczonym. Dużo siedzę przed
Temat wałkowany wiele razy, od kilku lat używam wyłącznie samsungów s5,s6,s7, obecnie note 8. W między czasie kupiłem macbook air, który w swojej cenie (3800 zł) bezsprzecznie mnie zaskoczył oferując wiele więcej niż konkurencja. Pytanie jak to jest do końca z iphonami, cena nie gra zbytnio roli - biorę na firmę a telefon jest narzędziem pracy. Obecnie weszły xs i xs max, interesuje mnie xs max 64 GB. Jakie macie opinie przechodząc z flagowców androida na ios? w internecie artykuły mam wrażenie, że są mocno clickbaitowe.
Od czasu zakupu aira co jakiś czas właśnie wraca do mnie ten temat, czy czekać na mate 20 pro czy zaryzykować xs max ? podoba mi się sam desing ios 12 jeżeli mam być szczery w porównaniu do androida - belka powiadomień itp.. nie podoba mi się podobno brak możliwości zmiany domyślnych aplikacji?
Komentarz usunięty przez autora
Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko prywatnego macboka ale to się zmieni szybciej niż Microsoft wydaje kolejne Windowsy bo widzę, jak to wszystko ze sobą współdziała to aż ochota korzystać.
No i aktualizacje mam od razu a nie po roku jak na Androidzie jak
Macbooka bardziej lubie za aprzet, macos jest ok ale nie czuje jakiegos wow wzgledem windowsa. Cos dziala lepiej na macos a cos innego na windows. Dzwonek to nie problem.. :-)
Aplikacje domyślne mi tam bardzo pasują, są dopracowane i po prostu ładne i wygodne - nie wiem co w tym ludzi drażni...
W sumie to brak
Komentarz usunięty przez autora
Opera na iOS dopiero nadchodzi
https://dailyweb.pl/opera-touch-wreszcie-na-ios/ po długim okresie braku nowych wersji. Nadal polecam jednak nie przerzucać się od razu na zamienniki tylko poużywać trochę tych od Apple
@Qwik3: @bartfto: @wte_i_wewte:
Pobawiłem się chwilę X-em w X-kom i decyzja padła żeby jeszcze poczekać na mate 20 pro - chcę zobaczyć co zaoferuję. Generalnie nie jest źle, natomiast 5,8 jest tak ciut za mały - optymalne chciałbym 6,1 tak jak p20 pro. Natomiast sam eko-system działał równie płynnie i szybko jak na note 8 generalnie tutaj różnicy nie odczułem.
@kloner: tapetę możesz zmienić i to tyle. Ponoć w iOS13 ma być czarny motyw bo w 12 skupili się na wydajności.
Ekrany OLED aż się o to proszą... ale moim zdaniem już teraz ios jest ładny, a już na pewno od Androida ładniejszy.
Póki w PL nie będzie esim to nie skorzystamy z nowości w xs/xsmax gdzie właśnie można skorzystać z dual