Wpis z mikrobloga

#olsztyn #p--o #a-----l #prohibicja #bekazpisu

Olsztyn, monopol na Mochnackiego. Przy wejściu "bramkarz" pyta czy po a-----l. Jak tak, to dostajesz bilet wstępu za który płacisz 3zl. Przy kasie odliczone jest 3zł za bilet. Mi piwa nie odkapslowano, ale facetowi przede mną otworzyli wódkę. Na drzwiach wisi regulamin imprezy, jednak nie przyglądałem się ani nie robiłem zdjęć, żeby nie wzbudzać podejrzeń.
AnonimowyGoj - #olsztyn #p--o #a-----l #prohibicja #bekazpisu

Olsztyn, monopol na Mo...

źródło: comment_IKIOxpsryuC4KDdCicGpztcfSth6IFnY.jpg

Pobierz
  • 64
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w Polsce jak w lesie, bo samorządowcy najpierw spytali obywateli Olsztyna, co myślą o wprowadzeniu tego zakazu, a potem mimo przewagi głosów na nie, po prostu wprowadzili zakaz.

@WlasciwosciBetonu: no to troche zmienia postać rzeczy i trochę usprawiedliwia działania sklepu

Ale fakt, w Polsce jak w lesie. Wladza ma w dupie obywatela, obywatel ma w dupie władzę a potem wielkie zdziwienie że nic się nie da zrobić... Ktoś radnych Olsztyna
  • Odpowiedz
to przeciez stosuja siebie do prawa nikt go nie lamie?

@yahoomlody: kpią z prawa a nie go stosują.

Zresztą samorząd jak odbierze koncesję to też zrobi to zgodnie z prawem powołując się na ten
  • Odpowiedz
Głupie prawo należy łamać.

@Zydomasoneria: Nie. Inaczej bowiem każdy będzie oceniał głupotę prawa według własnego uznania. Jedni uznają coś za mądre, inni za głupie. Wtedy zaś prawo będzie w różnych sytuacjach przez jednych przestrzegane, przez innych łamane, co w konsekwencji zaprzeczy sensowi istnienia tego prawa. A bez prawa będzie po prostu bałagan w stosunkach międzyludzkich.
  • Odpowiedz
@pawel-niczyporek: Czyli nigdy nie przeszedłeś na czerwonym na pustym skrzyżowaniu, zawsze jeździsz z przepisową prędkością, nie pijesz piwa w plenerze oraz nigdy nie paliłeś marihuany? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeżeli tak to podziwiam ale z racji mojego umiłowania do wolności nie zamierzam przestrzegać przepisów, które uważam za bezzasadne.
  • Odpowiedz
@Zydomasoneria: Ty uważasz, że zakaz picia alkoholu w Olsztynie jest głupi. Alkoholicy, którzy wyszli z nałogu, ich rodziny, politycy, policjanci, uważają, że jest mądry. No więc według jakich zasad należy w Olsztynie postępować, które stanowisko jest słuszne?

Ja też oczywiście łamię prawo, ale robię to z wyrzutami sumienia i wiem, że postępuję źle. Nie wyprowadzam z tego łamania wniosku, że mi wszystko wolno i prawo wolno łamać.

P.S. Nie podoba
  • Odpowiedz
W cywilizowanym kraju jak demokratycznie wybrany samorząd ustala proste przepisy porządkowe to ludzie się generalnie do nich stosuja. A u nas juz zaczyna się obchodzenie.

@sakfa: to rząd ma się dostosowywać do ludzi, nie ludzie do rządu. Inaczej masz komunizm czy inne dyktatorskie g---o.
  • Odpowiedz
@Gluptaki: g---o prawda, w niemczech nawet jak masz idiotyczny nakaz powiadamiania straży pożarnej że robisz grilla t

@cozadauny: tak z ciekawości, byłaś w ogóle w tych swoich mitycznych Niemczech czy tak uogółniasz bo naczytałaś się artykułów typu "niemiecki proszek"? Nie będę tu wywlekał osobistych doświadczeń, ale masz nawet przykład z 9gaga ostatnio: https://9gag.com/gag/agXMvv6

To raz. A dwa "prostu polska to g---o i dzicz, mentalność kombinatora i złodzieja [nawet
  • Odpowiedz