Aktywne Wpisy
MudDuster +12
#oswiadczenie #slask #polska #duda
Dzisiaj Duda nie podpisał ustawy o języku śląskim.
Z komentarzy jakie padaja na wykopie w kierunku Ślązakow można jasno wywnioskować, ze POLACY NIE RÓZNIĄ SIE NICZYM OD RUSKICH. Ruskie też zwalczaja najdrobniejsza inność. Dokladnie taki sam narod zawistnych i nienawistnych ludzi.
Całe życie żyłem na Śląsku i myślałem, że jestem takim samym Polakiem jak reszta, dzisiaj się dowiedzialem, ze jestem tępym debilem i robolem, co nie potrafi mówic
Dzisiaj Duda nie podpisał ustawy o języku śląskim.
Z komentarzy jakie padaja na wykopie w kierunku Ślązakow można jasno wywnioskować, ze POLACY NIE RÓZNIĄ SIE NICZYM OD RUSKICH. Ruskie też zwalczaja najdrobniejsza inność. Dokladnie taki sam narod zawistnych i nienawistnych ludzi.
Całe życie żyłem na Śląsku i myślałem, że jestem takim samym Polakiem jak reszta, dzisiaj się dowiedzialem, ze jestem tępym debilem i robolem, co nie potrafi mówic
Ej serio, mieszkanie dla rodziny 2+1 kosztuje ponad 1 bańkę w #krakow ? Każdy z korpo ma teraz po 25k brutto?
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Myślałem o tym, żeby w około radiatora (silnik chłodzony powietrzem) owinąć jakiś drut oporowy i na minutę go włączać przed odpalaniem silnika, co by go najpierw trochę rozgrzał do tych 30* na plusie.
Kolega znowu mi mówi, że kamazy odpala się rozpalając pod nimi ognisko i żebym palnik wziął i kupił. W sumie też nie głupie, tylko pytanie czy to nie zaszkodzi silnikowi. Może zwykłą zapalniczką odkręconą na duży płomień da się go rozgrzać?
Druga opcja, to czy bezpiecznie będzie, "wyregulować" tak gaźnik, by na jałowych obrotach było ok. 2k obrotów? Obecnie jest 1k, jako że motorower nie ma alternatora, tylko prądnicę, to by ładować akumulator silnik musi mieć wysokie obroty. To też byłoby bezpieczne?
#motoryzacja #motocykle #mechanikasamochodowa #mechanika #pytanie #niebieskiepaski
Gaźnikowy też odpali, spokojna twoja mokra głowa ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Jest jeszcze jedna sprawa, jak będziesz jeździł w zimie, kiedy już solniczki będą na drogach częściej myj tą pierdzawkę, bo ruda będzie tańczyć jak szalona. Sól to straszna franca
Styknie, byleby spłukać sól. Szampon do samochodów za 10zł też da radę.
Chińskie sprzęty nie są z najwyższej jakości materiałów, dlatego warto zadbać o to, żeby ruda szmata się nie zaczęła panoszyć.