Wpis z mikrobloga

Mirki, szczególnie z #emigracja #uk - co wybierać w porównywarce ubezpieczeń żeby dostać jak najlepsze warunki?

Zaktualizowałem sobie zapytania na moneysupermarket wybierając że mam w gospodarstwie domowym więcej niż jeden samochód i że jeżdżę więcej niż jednym autem i nagle proponowane polisy potaniały znacznie.
Zauważyłem za to że zmiana prawa jazdy na brytyjskie ma tylko minimalny wpływ na finalną cenę polisy.

Macie jakieś swoje spostrzeżenia?
Jaki przewidywany przebieg jest najbardziej preferowany? Wiem że nie może być za mały bo to też podnosi cenę.
Kiedy kupować ubezpieczenie? Porównywarka ma miesiąc do przodu, ale ceny rosną w najbliższych dniach.
Wpisana wartość samochodu? Przy third party only chyba nie ma wielkiego znaczenia.

#ubezpieczenia #samochody #motoryzacja #kiciochpyta
Atreyu - Mirki, szczególnie z #emigracja #uk - co wybierać w porównywarce ubezpieczeń...

źródło: comment_9S1NVByU7M8lPuXMmumc7PqXbyMincHT.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atreyu: Jak dasz większy excess to cena polisy spadnie. Co do daty - ja jak ostatnio kupowałem to w ten sam dzień było taniej niż jak za kilka dni w przód. Tak samo jak dałem social, domestic and pleasure było taniej zamiast tylko social.

Jak masz kamerkę to cena też spada.
  • Odpowiedz
@kabelodneta: o kamerce wiem, jeszcze najczęściej najtańszą opcje mam z Admirala z montażem "littleboxa" szpiegującego. Polisa tańsza o przeszło 1/5, ale jakoś nie jestem do tego przekonany ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Atreyu: duzo zalezy od adresu, jak masz mozliwosc uzycia innego to poproboj zmienic, ilosc mil rocznie (4000 to chyba optymalnie) i oczywiscie samochod noca stoi w garazu ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Atreyu: jak najmniejsza liczba mil jaką planujesz przejechać w ciągu roku - i tak tego nigdy nie sprawdzają, a za rok i tak prawdopodobnie zmienisz ubezpieczyciela bo znajdziesz tańszego :)
  • Odpowiedz
@Ghetto: z tym garażem to nie zawsze jest prawda. Ja jak sprawdzałem to jak zaznaczyłem, że będzie stał w garażu to było drożej niż przy drodze. Dlatego zawsze warto sprawdzać.

@mat1984: ja zaznaczając 3 tysiące mil miałem drożej niż gdy wybrałem 7 tysięcy mil ;)
  • Odpowiedz
@Atreyu: mi wyszlo duzo taniej kiedy zaznaczylem, ze jeszcze nie mam samochodu i dalem date do przodu, tak ze 2 tygodnie (co bylo wtedy prawda). za 2 tygodnie kiedy juz mialem to auto, uzylem tej wyceny, bo nowa byla o 200 funtow wyzsza
  • Odpowiedz
przy 6 mam taniej niż przy 4

@Atreyu: Niedzielni kierowcy placa wiecej. Nigdy boxa, aplikacja za free ale tylko 10% powyzej dopuszczalnej predkosci - nie masz wplywu na mapy GPS i... wiadomo, moj trefny Garmin reaguje dobre kilkaset metrow za faktycznym obszarem zabudowanym. Score leci w dol jak szalony, czyli cena w gore.

Generalnie w porownaniu kilkunastu ostatnich lat, pojawilo sie sporo nowych pytan - wszystko ma na celu ocene
  • Odpowiedz
@papapapuga:

Niedzielni kierowcy placa wiecej. Nigdy boxa, aplikacja za free ale tylko 10% powyzej dopuszczalnej predkosci - nie masz wplywu na mapy GPS i... wiadomo, moj trefny Garmin reaguje dobre kilkaset metrow za faktycznym obszarem zabudowanym. Score leci w dol jak szalony, czyli cena w gore.

Mam zupelnie inne doswiadczenia. Moje pierwsze dwa ubezpieczenia byly z boksami i koszt ubezpieczenia malal po kilkadziesiat funtow miesiecznie. Z przewidywanego 2500 w pierwszym roku spadlo do 1500 pod koniec roku, a w drugim roku calosc spadla do
  • Odpowiedz