Aktywne Wpisy

ish_waw +35
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
kre-dens +114
Dopóki Ksiazulo nie wejdzie w zadne wspólprace z Fame, Clout czy Prime dopóty bedzie jako tako lubiany, szanowany i pozostanie normalny w zalewie tych youtubowych hien. Ja tam chlopa jakos po swojsku lubie. Ot taki mily poscik na wieczór. :)
#famemma #ksiazulo #niepopularnaopinia
#famemma #ksiazulo #niepopularnaopinia
źródło: ksiazulo
Pobierz

Jak w django przesłać dane poprzez URL używając generic views? Bo o ile w widokach generowanych z funkcji nie jest to problem, o tyle nie mogę znaleźć tego dla np. generic.DetailView. Nie wiem czy jasno się wyraziłem. Chodzi mi o to, że jeżeli wpiszę sobię w urlpatterns path('', views.widokFun) to mogę po prostu wywołać to w views.py jako def widokFun(request, liczba). A jak to samo uzyskać dla class widokClass(generic.DetailView)?
#django #python
answerCounter = Question.objects.filter(category=Category.objects.filter(pk=self.kwargs['pk']).count()).count()
EDIT:
czekaj, po co to liczysz?
Category.objects.filter(pk=self.kwargs['pk']).count()rozwazylbym jeszcze zmiane nazwy zmiennej na questionCount, a najlepiej to questioncount
https://stackoverflow.com/questions/11418522/django-how-to-annotate-queryset-with-count-of-filtered-foreignkey-field