Wpis z mikrobloga

@Dryblas: Dokładnie. Wszystko robią dla nowych graczy, a o starych już nie myślą. Legendy za pieczątki, powrót tych samych legend po raz 9889234, znowu zwiększony spawn poków z Kanto itp...
  • Odpowiedz
@Kennyy: @Dryblas: możecie wyjaśnić w jaki sposób to cios w aktywnych graczy? Chyba że przegapiłem coś o zabraniu dotychczasowych M2 albo większej szansie na dobre IV jeśli jeszcze nie masz żadnego.

Faktycznym policzkiem było wprowadzenie wymian, a następnie dwukrotne nagrodzenie tylko tych, którzy robili ich bardzo mało albo wcale. Jednak wtedy nie widziałem tu komentarzy o pluciu w twarz.
  • Odpowiedz
@philger: dlatego, że żeby zdobyć jednego mewtwo do tej pory musiałeś się mocno postarać - znaleźć exowego gyma, zrobić na nim rajd, wymusić go, czekać na rozdanie, przyjechać pod gyma znowu, na EXa, ewentualnie bronić jeszcze gyma, tracąc czas i zasoby

proces zdobywania jednego mewtwo trwał parę godzin i rozciągał się w czasie na prawie dwa tygodnie
nie mówiąc już o tym, że żeby zdobyć to co mam (a nie
  • Odpowiedz
@Jezu_Ufam_Tobie: to prawda, ale akurat Mewtwo był jedyną częścią tej gry niedostępną na pstryknięcie palcem, musiałeś się postarać, żeby go zdobyć, nie był wrzucany do plecaków każdemu noobowi
  • Odpowiedz
@Dryblas: nie musiałeś, ja się mocno nie starałem i zrobiłem 12 exów, a nie byłem na wszystkich które dostałem. U mnie jakoś na początku roku gdy na TSR ludzie porozkminiali warunki potrzebne do exa od razu powstały mapki z wszystkimi exowymi gymami na podstawie danych z OSM i lokalizacji gymów z mapek zlasu itp. Odtąd ludzie po prostu wiedzieli na których gymach w okolicy jest szansa i mając do wyboru
  • Odpowiedz
Nie wiem, może Wrocław jest jakiś słabo ogarnięty skoro mieliście z nim takie problemy?

@philger: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

nie chce mi się rozpisywać, bo czuję, że jesteś w stanie
  • Odpowiedz
@Dryblas: no dokładnie jak Tyrki, Dragonite'y i wszystkie inne poksy które miały CD, zwiększony spawn na eventach, zostały wrzucone do questów... Czyli zdecydowana większość, bo bardzo niewiele gatunków z Kanto i Johto nigdy nie miało niczego z powyższych, może jakieś Dunsparce czy Shuckle. Przecież to oczywiste że prędzej czy później wszystko przez jakiś czas będzie łatwiejsze niż na starcie.
Inaczej albo musieliby rzucać stare poki w zapomnienie (i pogodzić się
  • Odpowiedz
@Kennyy: z-----e to były te exy. Oby się z tego całkowicie wycofali a nie że niedługo na exy dadzą jakiegoś nowego poka.

@Dryblas: zeby mieć szanse na m2 trzeba było mieć szczęście że akurat coś w algorytmie przyznawania passów się nianticowi r------e, jak wtedy co dawali zaproszenia za zakręcenie stopa pół roku wcześniej, który później stał się gymem. Może w większych miastach było z tym lepiej, ale system
  • Odpowiedz