Aktywne Wpisy
Tak jest, przychodzi typ do pracy na staż i mówi że mniej za 26, 27 zł za godzinę to nie będzie wstawał z łóżka XD Ja kiedyś na studiach miałem darmowy staż na którym zapierdzielałem, czy to rzeczy związane ze stażem, czy jakieś zamiatanie podłogi, bo robota była. Dopiero później to zaoowocowało w postaci zatrudnienia. Ale nie XD Teraz młodzi mają kupe kasy od rodziców, ale i tak za mniej niż takie
lapko +676
Stało się. Mój najtrudniejszy, największy i najbardziej czasochłonny obraz gotowy. "Ciało". 120x120cm. Farby akrylowe na płótnie.
#lapkobrazy #tworczoscwlasna #malarstwo
#lapkobrazy #tworczoscwlasna #malarstwo
Znaleźliśmy z różowym fajne mieszkanie do wynajęcia, ale wynajmujący napisał, że potrzebuje jakiegoś specjalnego oświadczenia u notariusza, że w razie eksmisji mamy gdzie się wynieść. Nie jestem jakimś ekspertem, ale nie spotkałem się do tej pory z czymś podobnym. Szczerze mówiąc nie chce mi się bujać po notariuszach, ani tym bardziej płacić za to (bo nie wiem kto ma ponieść koszty tego wszystkiego, a na pewno notariusz coś zawoła). Dodatkowo oboje mieszkamy dość daleko od naszych rodzinnych domów, a być może będą do tego potrzebne osoby trzecie.
Spotkał się ktoś z Was z czymś takim? To jest standardowa praktyka?
Standard w mojej wsi
To chyba nazywa się fachowo najem okazjonalny
Właściciel chce podpisać "umowę o najem okazjonalny"
Jeśli to on płaci za notariusza to nie ma się czego bać.
Wynajmujący zabezpiecza się tak przed nieuczciwymi najemcami, którzy nie będą płacić. A polskie prawo chroni bardzo lokatorów.
Dzięki wielkie Mirki.