Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Po jakim czasie się zaręczyliście?
Czemu akurat po takim?
Pytanie do osób po #slub czy #zareczyny #zwiazki , a nie do przegrywów, którzy będą pisać "A PO CO MI ŚLUB"/ "ŚLUB TO PRZEŻYTEK ONEONEONEEEEE" - wasze zdanie mnie zacznie interesować jak dotkniecie osobę płci przeciwnej za jej zgodą.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
  • 16
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Po 5 latach, slub po 2 latach zareczyn. Dodam ze warto te 500 dni odczekac, bo tyle trwa ostra faza zakochania, pozniej decyzje sa racjonalne. Co nie znaczy, ze nie znam malzenstw zareczajacych sie po 3 miesiacach, ktore szczesliwie kilkadziesiat lat przezyly.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: pół roku, tak jak moja siostra (10+ lat małżeństwa) i babcia (60+ lat małżeństwa) ().

EDIT: bo ją kocham, wiem, że to ta jedyna, wiem, że to dobra decyzja, wiem, że oboje tak samo mocno tego chcieliśmy i chcemy.
  • Odpowiedz
A ja po 7 latach się nie oświadczyłem i właśnie się ode mnie wyprowadziła. Nie tylko dlatego, ale sądzę, że gdybyśmy mieli ślub i więcej wspólnych spraw, to inaczej by się to potoczyło.

Także nie odwlekajcie tego w nieskończoność, bo się może źle skończyć...
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania zaręczyny po 4.5 roku, ślub po kolejnych 14 miesiącach.
Niebieskiemu długo rozmyśla nad różnymi decyzjami w swoim życiu, więc i tutaj było podobnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja już po 2 latach czułam się gotowa do zaręczyn - pozostało czekać aż i on dojrzeje do decyzji ʕʔ
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Zaręczyny po 2 miesiącach ( choć o ślubie mówiliśmy znając się 3 tygodnie...), po kolejnych 7 ślub. Małżeństwem jesteśmy ponad 5 lat. Dlaczego? Bo zakochaliśmy się jak wariaci i czuliśmy że to jest to. Chcieliśmy być po prostu razem i nigdy się nie rozdzielić. Jesteśmy szcześliwi, nie obyło się bez trudnych momentów, ale miłość to tak naprawdę decyzja i trzeba ciężko pracować żeby wszystko grało.
  • Odpowiedz