Chodzi o to, że wg min. Dworczyka modyfikacja ustawy o broni i amunicji zapisana w projekcie ustawy o obrocie miała trafić całkowicie do kosza. Tymczasem podpisany pod pismem min. Zieliński jest uprzejmy Cię zawiadomić, że projekt został podzielony co oznacza, że niesławny art. 134 z projektu ustawy o obrocie funkcjonuje jako drugi projekt, cofnięty aktualnie do czeluści MSWiA. Nie wiem czy jesteś zorientowany w żargonie urzędowym ale "wyłączenie" czegoś z przepisów nie
@thestabilizator: skoro nie było informacji o awansowaniu odpowiedzialnych za sytuację osób na komendantów posterunków w Bieszczadach to można się było tego spodziewać.
@Barca: No ale chyba się nie łudzisz że nie będą się starali w ogóle ubojki zmieniać?! Ostatnio mówiłeś że własnie tak rozumiesz wypowiedź Dworczyka, że przedstawią do dalszego procedowania tylko część 'o obrocie'. Tak się stało. Dalej będę się martwić jak będzie coś więcej wiadomo.
I tak, wiem co to wyłączenie. I nie zawsze się to wiąże z powstaniem nowego bytu. Ale tutaj jak wyłączono i nadal to chcą procedować to
Prawie cały wykop za szprycą - wiadomo jak się skończyło Prawie cały wykop za slava ukraini - wiadomo jak się skończyło Prawie cały wykop za Tuskiem - wiadomo jak się skończy XD #tusk #marsz #bekazlewactwa #polityka #ukraina #wybory
Wg pisma przewodniego autorstwa MSWiA do projektu ustawy o obrocie został on "podzielony" a kontrowersyjne przepisy dot. nowelizacji ustawy o broni i amunicji jedynie "wyłączono".
Brzmi to jakby mniej optymistycznie od tego co mówi min. Dworczyk.
#bron
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
I tak, wiem co to wyłączenie. I nie zawsze się to wiąże z powstaniem nowego bytu. Ale tutaj jak wyłączono i nadal to chcą procedować to