Wpis z mikrobloga

@kempa: proszę bardzo ;) powodzenia w poszukiwaniach ;)

@sinuh: mam szczerą nadzieję, że nigdy nie dostaniesz raka. Wiadomo, nie mam doświadczenia z pierwszej ręki, ale niestety jest to substancja określana jako rakotwórcza, nie mnie oceniać ani to zmienić.

@szwelx: ciężka sprawa, ale chyba warto zacząć od Głównego/Wojewódzkiego Inspektoratu Środowiska. Potem wszystkie organizacje jakie działają na terenie Twojego województwa które w ten czy inny sposób zajmują się
  • Odpowiedz
ma "działać" w takim kawałku drewna 20-30 lat. W skrócie, jak czujesz że śmierdzi to się nie zbliżaj

@Mashe: czyli jakbym trafił na 30 letnie podkłady to już bezpieczne są?
  • Odpowiedz
@Sihill_pl: nie nazwałabym ich bezpiecznymi, ale faktycznie ich wpływ jest wtedy znacząco mniejszy. Spotkałam się z teorią, że jak po tych 30 latach masz podkład i nie ma śladu zapachu to można je wykorzystywać. Ale to była opinia z jakiegoś forum jeszcze jak szukałam danych do pracy, wydaje mi się, że w świetle prawa to nadal odpad niebezpieczny. Z drugiej strony, może nie warto dawać się zwariować, nie chciałabym tu
  • Odpowiedz
@reconn: nie dalej jak tydzień temu rozmawiałem z jednym znajomym, że ma takie drewno z podkładów kolejowych, ale to jakąś żywicą czy czymś nasączone i się kopci xD Dobrze wiedzieć, poinformuje
  • Odpowiedz