Wpis z mikrobloga

@Angel_of_death: Jakby nikt nie płacił za moc bierną to po co montują baterię pojemności i kondensatory kompensacyjne przy np. statecznikach indukcyjnych?.A przy prądzie zmiennym nawet zwykły przewód ma pasożytniczą indukcyjność.
@Angel_of_death: Technik elektronik,pracownik warsztatu naprawy lokomotywPKP Cargo południowego zakładu spółki ,kolekcjoner sprzętu elektrycznego i oświetleniowego,renowacja opraw oświetleniowych i sprzętu elektrycznego;zaintersowanie prądem elektrycznym od 9lat ,a co?Mój nick i avatar ma silny związek z prądem elektr. i oświetleniem.
@Angel_of_death: kolekcjonuję izolatory ,oprawy ośw źródła światła,czesci elektroniczne(mam min.rozrusznik serca),sprzęt elektryczny i elektroniczny,starą dokumentację.A Ty czemu udzielasz się w wątku o elektryce?Z tego co wiem zajmujesz się ...medycyną w pewnym ośrodku wychowawczym( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@LRF1000W skąd można zdobyć rozrusznik serca? Ze cmentarza? xD ten koleś chyba gadał, że jest jakieś stowarzyszenie (na Śląsku) i oni tam zbierają te izolatory, głównie sprzed II WS. Niestety ośrodek zamknęli i musiałem się przebranzowic ;)