Wpis z mikrobloga

@Ignacy_Loyola: leczenie chorób płuc spowodowanych przez zanieczyszczenie powietrza - miliardy pln ale oczywiscie jak tylko pojawia się temat programów socjalnych wsparcia w wymienia pieców to zaczyna się na wykopie hurrdurr co to za socjalizm lepiej zdychać na raka płuc niż żeby somsiad coś za darmo dostał!!!!
mam nadzieje ze równie ostre podejście masz do mięsożerców i ich leczenia raków jelita grubego które pochłania duuużo więcej niż leczenie hiv

Bo taki
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ignacy_Loyola: ale to jest odchodzenie od tematu. Istotą dyskusji jest wydawanie przez państwa pieniędzy z podatków na lekcje, które zazwyczaj koncentrują się na katolicyzmie. Nie ważne czy to dobrze czy źle,ale ten obrazek jest tylko ucieczką w inny temat
  • Odpowiedz
nie jest możliwe wydzielenie kosztów zatrudnienia osób duchownych

@Ignacy_Loyola: Bo było by ono tak ogromne że nikt by i tak nie uwierzył.

Według danych GUSu w roku szkolnym 2016/2017 działało 13517 szkół podstawowych, 7706 gimnazjów, 8000 szkół
  • Odpowiedz
@Jarmuzyd ja nie wiem skąd wy te klasy bierzecie, w których na religię chodzi 30% osób. U mnie w klasie na religię chodzili wszyscy, poza dwoma świadkami Jechowy. A maturę pisałem 3 lata temu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ignacy_Loyola:

90% uczniów

Prawda jest taka, że gdyby uczeń sam na własne życzenie mógłby się wypisać, a religia nie byłaby uwzględniana w średniej ocen i byłaby zawsze pierwszą lub ostatnią lekcją w dniu, to prawie każdy by się wypisał.

Pomijając fakt, że te lekcje nie służą niczemu poza szerzeniem propagandy.
  • Odpowiedz
@Ignacy_Loyola: Dla mnie żałośni są wszyscy państwowcy pieprzący jakie to wydatki na religie są złe ale już tu na jakiś zasiłeczek tu na jakiś klub, tu na sport to by chcieli. Każdy wydatek rządowy służy tylko wybranym grupom i może poza wojskiem i sądownictwem zawsze jest to kwestia jednego lobby chcącego wyruchać innych.
  • Odpowiedz