Aktywne Wpisy
Sylvio19 +86
Nigdy nie zapomne jak wszedłem do pokoju mojej siostry na jej osiemnastce i zobaczyłem ją na kolanach robiącą gałe najlepszemu kumplowi swojego chłopaka. Powiedziałem tylko: sorry i się wycofałem. Schodząc ze schodów widziałem jak Bartek (jej chłopak) je krokieta z barszczem i sie uśmiecha bo już miał ostrą faze. Nigdy mu o tym nie powiedziałem. W zeszłym roku wzięli ślub. #zwiazki #seks #rozowepaski #logikarozowychpaskow
iErdo +243
No więc skiepściłem xD Czemu? Bo jestem głupi. Generalnie ładnie to sobie wymyśliłem, ale nie wziąłem pod uwagę wody za Zimorodkiem, i to co w wizjerze wyglądało fajnie, na kompie wyglądało okropnie, odbicia wody wzmacniają efekt aberracji chromatycznej i dziwnego rozszczepiania światła, więc Zimorodek był w złym stanie. ALE żeby dowieźć, to postarałem się coś z niego wykrzesać, musiałem zasymulować inne tło. Ogólnie normalnie bym nie edytował tego zdjęcia i je wyrzucił.
#dieta #odchudzanie #mirkokoksy #zdroweodzywianie #jedzenie
Komentarz usunięty przez moderatora
@budus2: a to nie to samo? kokosy rosną na palmach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"Według AHA, olej kokosowy to najgorszy tłuszcz spośród wszystkich tłuszczy, ponieważ zawiera tylko nasycone kwasy tłuszczowe, które podnoszą poziom złego cholesterolu "
https://calkiemzdrowo.pl/olej-kokosowy-zdrowy-niezdrowy
znalazłem też taki komentarz:
"Do smażenia nadaje się tylko olej kokosowy rafinowany. nigdzie nie mówią, że większość wlasciwosci zdrowotnych ma ten nierafinowany 3 razy droższy"
@budus2: to, że palmowy to świństwo to już wiem :)
Zastanawiam się skoro na oliwie nie powinno się smażyć to co lepsze olej kokosowy czy rzepakowy
Jeżeli w rodzinie przewijają się choroby autoimmunologiczne i różne zakażenia to warto sięgnąć po kwas laurynowy, natomiast jeśli zawały i choroby związane z cholesterolem to olej kokosowy to słaby wybór. Z pożywieniem
(A opinią AHA można sobie tyłek podetrzeć.)
Jeśli chodzi o obróbkę termiczną, to rzeczywiście, im więcej czerwonego a mniej niebieskiego i pomarańczowego, tym lepiej. Niebieski i pomarańczowy pod wpływem temperatury przechodzą w toksyczne tłuszcze trans.
Co do oleju linanego to jest to nie oczekuj, że zdziała cuda - te pomarańczowe omega 3 są tylko w małej mierze przyswajalne