Aktywne Wpisy

MarcelFerry +574
Płaciłem 32% podatku na umowie o pracę, bo przekroczyłem ten nieludzki próg podatkowy - nie gwarantowało mi to nic, jakieś kilkaset złotych zasiłku jakbym stracił pracę. Nie mam własnego mieszkania i wynajmuje, powoli zbieram sobie na wkład własny...
Ogólnie to nie mam nawet rodziny i jak coś się stanie to jestem w dupie, nawet zdechnąć na swoim nie mogę aktualnie.
Teraz przychodzi Tusk i mi mówi, że dobrze mi się żyje, więc mam dopłacać politykom z 4 dzieci do mieszkania...
Nie
Ogólnie to nie mam nawet rodziny i jak coś się stanie to jestem w dupie, nawet zdechnąć na swoim nie mogę aktualnie.
Teraz przychodzi Tusk i mi mówi, że dobrze mi się żyje, więc mam dopłacać politykom z 4 dzieci do mieszkania...
Nie

Tommy__ +845
Szymon Chadownia kontratakuje
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#matematyka #studbaza
źródło: comment_7ZCt9e3u46txOk7pZ30HRAOUS6H8WLNK.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
(a+b)/c = a/c +b/c
lim x->inf (3^x+4^x)/4^x = lim x->inf ((3/4)^x + (4/4)^x) = lim x->inf (0 + 1) = 1
a tam wyzej źle napisałem, tak powinno byc:
Dzielisz przez mianownik czyli mnożysz przez 4^(-n) i masz 4^-n ( 3^n + 4^n) = (3/4)^n + (4/4)^n = (3/4)^n + 1 = 0 + 1 = 1
Dlaczego ma nie wyciągać przed nawias 4^n?
lim x->inf = 3^n + 4^n / 4n = lim x->inf 4^n(3/4^n+1)/4^n = | 4^n sie skraca; 3/4^n dąży do 0 | = 1