Wpis z mikrobloga

Mirki, jak bardzo mnię dzisiaj dupa zapiekła. Kolega z liceum który gówno potrafił i ogólnie był przychlastem wyjechał do UK, gdzie po 2 latach siedzenia i uczenia się HTMLa CSSa PHP i SQL i JS założył śwoją własną DG. Robi dziadowskie stronki dla Angielkich januszy biznesu, a że chłopina ma gadane i ma talent do sprzedaży to kosi na tym gównie niezłą kasę. Tymczasem ja utknąłem w PL u janusza za minimalną+premia pod stołem i #tfwnogf. Eh, też chyba niedługo się spakuję i wyjadę.
#przemyslenia #przegryw #gorzkiezale #oswiadczenie
  • 4
W Polsce nie możesz się nauczyć HTMLa, CSSa, JSa i pracować w firmie która da Ci 2-4k na rękę na start? Po roku-dwoch będziesz zarabiał 4-7 w zależności jak bardzo będziesz dobry i na boku będziesz mógł klepać dziadowskie stronki dla takich januszy u których teraz robisz?;
@d3zet: Tak, tylko muszę wziąć się w garść, przemóc do podjęcia decyzji w jakim kierunku iść. Mam Mgr Inż ale utknąłem jako jakościowiec u #januszebiznesu zajmujácego się obróbką termiczną metalu. Czaiłem się żeby dostać się do seco warwick w świebodzinie ale nie wiem czy warto. Najbardziej dziwi mnie że mając tak obiektywnie #!$%@?ą własną stronę potrafi znalezć klientów.
@jmryftb44SKY mam tak samo jak ty. Chciałbym się nauczyć programować, znam podstawy, umiem w grafikę komputerową, ale mi się nie chce... Brak mi takiego samozaparcia. Tym bardziej, że wchodzę na strony jakiś właśnie takich typów i widzę co oni #!$%@?ą to mam wrażenie, że żyje w jakims alternatywnym świecie. xD tylko, że nie pracuje u jakiegoś janusza więc chyba przez to. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@d3zet: Jeśli masz naprawdę solidne podstawy i jesteś inteligentny lub pracowity, to w zasadzie tyle wystarczy. Inteligentny człowiek szybko się wyszkoli w miejscu pracy bez większego nakładu pracy, no a mniej inteligentny może to nadrobić pracowitością. Jak nie masz jednej z tych dwóch cech, no to sorry, takie jest życie ¯\_(ツ)_/¯