@PiersiowkaPelnaZiol: W dodatku jak widac, to nie sa jakies wielkie zakupy, troche warzyw na leczo, 4 mleka, 2 cheleby, 2 kostki masla, buraczki na barszcz. No ale wiesz sam seler kosztuje 70NOK I nie sa to zakupy na weekend.
@Rzodkief: E tam. Przynajmniej dwuosobowa rodzina jest się na luzie w stanie utrzymać na spokojnie z jednej pensji zakładając codzienne zakupy, wynajem mieszkania i wczasy od czasu do czasu.
@PMV_Norway Ech, mam zamiar po studiach wyjechać do Norwegii ale mam coraz większe wątpliwości co do tego czy faktycznie będzie mi tam lepiej - pod względem czysto finansowym. (nie jest to dla mnie najważniejsze ale również istotne ofc). Ile zarabiacie mirku i jak żyjecie?
@PMV_Norway patrzylem na necie i w zasadzie te 30 zarabia sie w wielu branzach. Co do zawodu mojej dziewczyny nic jeszcze nie jest pewne ale ja najprawdopodobniej będę jakims tlumaczem (choć to sie jeszcze okaże) i pokazuje mi że tlumacze tez kolo 30 zarabiają. Uważasz że te 30-40 to wystarczające zarobki aby dobrze tam żyć?
@PMV_Norway: w sumie jakby to jakoś porównać do Polski i podzielić przez 10 te 1300NOK, a nawet średnią krajową w Norwegii (chyba 25k NOK) to wychodzi całkiem podobnie do PL. jakbym miał tam jechać (a chciałbym kiedyś tam troszeczkę pomieszkać) to z takim nastawieniem wydawałbym hajs
Komentarz usunięty przez moderatora
No ale wiesz sam seler kosztuje 70NOK
I nie sa to zakupy na weekend.